Adiktoložka: Řešením gamblerství může být i blokace přístupu k hazardu (článek zde)
Hana Vavřincová.Zdroj: Deník/Kateřina ChourováPříbram - Chtělo se vám hrát o víc a víc peněz? Lhali jste někdy kvůli hraní někomu, na kom vám záleží? Tak zní dvě základní diagnostické otázky, které člověku, který se se závislostí potýká, rychle nastaví smutné zrcadlo. Takových lidí je v České republice odhadem 100 tisíc. Těch ohrožených hráčstvím ještě jednou tolik. Na to, jak lze závislost léčit, odpovídala adiktoložka Hana Vavřincová z nízkoprahového centra Magdaléna v Příbrami.

Burian: Velice se obávám toho, že jsme lůžkové oddělení interny ztratili (článek zde)
Sedlčanská nemocniceZdroj: Marie BřeňováSedlčany - Uzavření lůžkového oddělení interny v sedlčanské městské nemocnici k 23. prosinci letošního roku je v současné době v regionu nejžhavější téma. Společnost Mediterra, která toto zdravotnické zařízení provozuje, oznámila, že jde o opatření dočasné. Informace o znovuotevření ale chybí. Budoucnost nemocnice se dotkne spádového území Sedlčanska, v němž žije 26 tisíc lidí.

Na přestavbě Nováku se budou podílet vězni (článek zde)
Areál přírodního koupaliště Nový rybník v Příbrami.Zdroj: archiv městaPříbram – Na stavbě nového odpočinkového areálu v okolí příbramského Nového rybníku se budou podílet i vězni. Dohodu o spolupráci města s bytízskými vězni ale musí odsouhlasit rada.
 

Pošťáci hrozí stávkou, zatím se k ní žádná na Příbramsku nepřihlásila (článek zde)
Ilustrační foto.Zdroj: DENÍKPříbram /ANKETA/ - Pošťáci, respektive jejich menšinové odbory, hrozí před Vánoci stávkou za větší platy. Tři menší odborové organizace České pošty požadují zvýšení mezd o 2500 korun.
 

Vykácet lípy v Příbrami? Radní se ptají obyvatel (článek zde)
Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK/Alena KaňkováPříbram – Výhled z okna na rozkvetlou lipovou alej mnohé potěší, ale i v tomto případě platí, že všeho moc škodí. Své o tom ví obyvatelé příbramské ulice 28. října. Stromy totiž už brání výhledu a přístupu denního světla zejména do přízemních bytů.

Areál bývalé výtopny se mění na noclehárnu (článek zde)
V areálu bývalé příbramské výtopny vzniká noclehárna a denní centrum pro lidi bez domova. Zdroj: Deník/Kateřina ChourováPříbram - V areálu bývalé příbramské výtopny je nyní rušno. Těžká technika srovnává zchátralou stavbu se zemí. Na jejím místě v několika měsících vznikne noclehárna a denní centrum. Toho se už lidé bez přístřeší nemohou dočkat.