„Nejsou úplně v havarijním stavu, ale chceme mít jistotu, aby se nestala žádná tragédie,“ řekl místostarosta Martin Buršík. Jedná se například o most na Rynečku, ve Špitálské ulici, u Flusárny nebo v Podlesí.

„Jakmile budeme mít zprávu od statika, budeme muset zadat opravy těch vytipovaných mostů, v rámci bezpečnosti lidí nic jiného dělat nemůžeme,“ doplnil starosta města Jan Konvalinka.

Podle dostupných informací nebyl dlouhodobě stav městských lávek a mostů dlouhodobě řešený.

Kaple se zvoničkou na návsi v Porešíně.
Petrovice chtějí zvelebit své osady

„Vzhledem k tomu, že v minulosti nebylo jednoznačně definováno, kdo má tyto prohlídky zajistit, došlo k situaci, že nebyly zajištěny vůbec. Poslední prohlídka se uskutečnila v roce 2002,“ uvedla Simona Žďánská ze Samostatného oddělení silničního hospodářství městského úřadu Příbram.

Situace se netýká jen mostů, ale i dřevěných lávek pro pěší přes Příbramský potok. Jednou z nejvytíženějších lávek je ta na Rynečku, která vede k přechodu v ulici Čs. armády a právě ta je v dost žalostném stavu.

„Jsou na ní shnilá některá prkna. Z některých prken nebezpečně šrouby. Divím se, že tam ještě nebyl nějaký úraz,“ řekl Deníku Aleš Kosár, který na Rynečku bydlí a přes lávku chodí se svou rodinnou prakticky denně.

Spoje z Příbrami do Prahy nově pojedou přes autobusové nádraží a nikoli už Milínskou ulicí.
Příbramsko se připojí o víkendu do systému Pražské integrované dopravy