Konkurence byla obrovská. Svoje želízka v ohni měla také ZŠ pod Svatou Horou v Příbrami nebo ZŠ Březnice. Kromě Prahy jsou ale Sedlčany jediným středočeským městem, které se do vítězné čtrnáctky videoklipů dostalo.

Sedlčanský učitel Petr Novotný před příjezdem sportovců v úterý uvedl, že s Českým olympijským výborem, který připravil projekt ve spolupráci s Českou asociací stolního tenisu, spolupracuje škola třetím rokem. „Pingpongové show je jednou z akcí, jejímž prostřednictvím jeho členové propagují určitý druh sportu na školách a u mladých všeobecně," řekl kantor a vysvětlil, že sedlčanská škola reagovala na zadání natočit minutový videoklip s mottem Jeden za všechny, všichni za stůl.

Žáci měli zachytit, jak se u nich ve škole hraje stolní tenis, když zrovna není po ruce pálka a pingpongový stůl. Pro inspiraci jim mohl sloužit minutový spot, ve kterém jim takovou hru předvádí česká jednička ve stolním tenise Iveta Vacenovská, mnohonásobný medailista z mistrovství Evropy i světa a reprezentační trenér Jindřich Panský, paralympijský vítěz Ivan Karabec či atletka Denisa Rosolová, ambasadorka Olympijského víceboje. Úkolu se zhostili Sedlčanští s humorem. Ukázali, že všechno jde, když se chce. Jak o přestávce, když není žádný kantor v dohledu, srazí několik stolů dohromady, místo síťky doprostřed hrací plochy si lehne na bok spolužačka, pálky suplují sešity a už míček sviští…

Pert Novotný považuje za úspěch, že porotu videoklip jeho žáků oslovil. „Odměnou pro naši školu je nejen stůl na stolní tenis, ale i celodenní akce, které se účastnilo dopoledne kolem 150 dětí a odpoledne asi stovka těch, které to bude nejvíc baví. Do naší tělocvičny navezli hosté různé stoly na ping-pong, některé jsou úplné rarity. Nejprve reprezentanti předvedli svoje umění a po jejich exhibici si stolní tenis vyzkoušeli naši žáci. Hvězdou akce byla nejlepší česká stolní tenistka Iveta Vacenovská, která je hlavní tváří celé akce," byl učitel potěšen účastí hráčky, která se ve světovém žebříčku drží v první padesátce.

Děti se po celý den rozhodně nenudily a o potlesk nebyla nouze. Spontánně tak zareagovaly na oznámení moderátora, že jim odpadá vyučování. Ovace připravili školáci také autorům vítězného videoklipu a potleskem přivítali olympioničku Ivetu Vacenovskou, ale i domácího vrcholového sportovce, dvojnásobného mistra světa v rychlostní kanoistice Pavla Bednáře.
Po rozcvičce, kterou vedl populární maskot zajíc Pinďa, známý z Čtyřlístku a po slavnostním předání stolu následovali různé soutěže. Marie Břeňová