Mediálním partnerem soutěže je denik.cz. Do soutěže se přihlašují jak tištěná, tak elektronická periodika základních a středních škol z České republiky a web gymtv.pb.cz zvítězil právě v kategorii elektronických školních časopisů.

Porota hodnotila weby z hlediska obsahu, přehlednosti, periodicity publikování i atraktivity, ale všímala si také typografických a gramatických nedostatků, vhodnosti a smysluplnosti některých funkcí či propojení se sociálními sítěmi.

V hodnocení, které bylo redakci GymTV zasláno, je kladně přijímáno propojení s vlastním videokanálem na YouTube a možnost přehrát si školní televizní zprávy. Porota také ocenila přehlednost webu a jeho vzhled a skutečnost, že jde o samostatné médium, nikoliv školní stránky. Kladně hodnoceno bylo také propojení se sociálními sítěmi.

„Myslím, že je to pěkný výsledek a ocenění práce redaktorů. Školní časopisy jsou koncipovány různě, někdy třeba i jako regionální média, my se zaměřujeme jen na školu. Já osobně si na webu nejvíc vážím množství zpráv, které publikujeme – na to, že jsou výlučně ze školy, je průměr něco přes jeden příspěvek denně dobrý," říká Josef Fryš, vedoucí GymTV, a dodává: „To ocenění také patří všem externím spolupracovníkům, kteří pro nás píší a fotí, jak studentům, tak učitelům."

Školní televize pracuje na gymnáziu desátým rokem a webové stránky, které vznikly až v průběhu roku 2006, byly původně jen jakýmsi doplňkem. Postupně však získaly funkci neoficiálního zpravodajského serveru Gymnázia Příbram, kde studenti, pedagogové i veřejnost najdou veškeré informace o školních akcích a dění na gymnáziu, ale také speciální rubriky jako třeba rozhovory s učiteli či archiv školních televizních zpráv.

Existuje také propojení webu GymTV se stránkami Gymnázia Příbram, a tak například veřejnost, která si na webu gymnázia přečte informace o akcích a projektech, které škola pravidelně pořádá, má možnost si díky odkazům přečíst konkrétní zprávy z daných akcí na webu GymTV, a dokonce si prohlédnout reportáže týkající se přímo příslušného dění.

„Když si na webu gymnázia otevřu stránku řekněme školního orchestru, mohu kliknout na odkaz, kde mi vyjedou všechny články, které jsme kdy o GymBandu napsali, a mohu se podívat na reportáže ze zpráv nebo ukázky z koncertů," doplňuje ještě vedoucí GymTV.

Redakce GymTV, Gymnázium
Příbram, Legionářů