Podle vedení města je jejich velkou výhodou, že jsou mimo jiné i velmi vtipní, a tak veřejnosti případné nudné čekání ve frontě, dokáží i zpříjemnit.

V březnickém muzeu a galerii zahájili letošní sezonu

Kvůli koronavirové pandemii byla letošní sezona v muzeu a galerii v Březnici zahájena až v úterý 12. května. Nyní už si ovšem může veřejnost prohlédnout expozice obrazů Ludvíka Kuby, Loutkářství na Březnicku nebo Církevní a duchovní život. Stálé expozice pak doplňuje také výstava František Josef I. Nově je v Galerii Ludvíka Kuby v prostorách bývalé jezuitské koleje k vidění výstava obrazů Jiřího Berana. Jedná se o výběr děl z tvorby tohoto umělce, která vznikala v 70. a 80. letech.

Pochod Praha-Prčice na Sedlčansku.
Prčický pochod chystaný na sobotu se odkládá o rok

Festival Jakuba Jana Ryby byl přesunut

Festival Jakuba Jana Ryby se měl nejen v Rožmitále pod Třemšínem uskutečnit ve dnech od 26. dubna do 4. června. Organizátoři se ho ovšem rozhodli přesunout na podzim. „O symfonický koncert v Podbrdském muzeu a v Plzni nepřijdeme. Stejně tomu bude i v případě komorních koncertů v Rožmitále, Březnici, Mníšku pod Brdy a Přešticích. Koncerty v Praze a na Svaté hoře budeme realizovat v následujících ročnících,“ uvedl ředitel festivalu Šimon Kaňka.

S prvním dnem otevření zahrádek byli v centru Příbrami lidé k vidění jen na terase pizzerie Dante.
Kadeřnice mají nával, zahrádky zejí prázdnotou