„Plné ruce práce tam budou mít zvukaři, aby nazvučili celý prostor, bude se stavět pódium a umělá ledová plocha, na místě vyrostou stánky a další potřebná zázemí," avizuje mluvčí příbramské radnice Pavlína Svobodová s díky za pochopení a shovívavost u pravidelných návštěvníků. Brány areálu se otevřou v sobotu v 8,15 hodin, kdy začne akce, jakou areál ještě nezažil. Lidé se mohou těšit na víc než čtyřicítku sportovních disciplín, medaile za sportovní výkony, účast a autogramiády sportovních hvězd, ohňostroj a bohatý program, který nebude stát veřejnost ani korunu.

Veřejná šatní skříň společně s ledničkou funguje na Pankráci.
Sdílené ledničky se objevují i v Česku

Radnice předpokládá, že kvůli akci do města zavítá na deset tisíc návštěvníků. Z toho důvodu uzavře část Milínské ulice od kruhového objezdu po odbočku do Brodské ulice, která bude sloužit jako parkoviště.

Protikuřácký zákon vyhnal cigarety z hospod na ulici. Ilustrační foto
Zákon vyhnal kuřáky na terasy a zahrádky

Pro účastníky některých ze sportovních disciplín mají pořadatelé připravené zlaté medaile. „Z těch předpokládaných deseti tisíc návštěvníků počítáme, že čtyři až pět tisíc budou děti a právě především pro ně máme připravené tyto medaile. Mělo by se snad dostat na každého," říká místostarostka Příbrami Alena Ženíšková.