Realizaci projektu získala plzeňská společnost Vysspa, která se specializuje na výstavbu umělých povrchů sportovišť. O provedení zemních prací se staral příbramský MTStav. Výstavba areálu čítala dvě etapy, přičemž 
v první etapě zde pracovníci pokládali inženýrské sítě a zhotovili základní povrch.

„V těchto dnech dokončujeme druhou etapu výstavby a vybavujeme hřiště sportovním zařízením. V pondělí jsme ale bohužel zjistili, že se v areálu zbortil svah, takže nyní řešíme jeho zabezpečení. Do 1. srpna ale musí být již vše hotové," sdělil Příbramskému deníku uvolněný radní města Juraj Molnár.

A jaké prvky zde školáci využijí? V areálu vznikl prostor pro skok daleký a obslužné komunikace. Ty sportovní nadšenci zároveň využijí i pro jízdu na kolečkových bruslích. V areálu nechybí ani prostor pro kopanou, házenou či basketbal. Zároveň si zde sportovci zahrají i volejbal a mohou se věnovat lehké atletice.

Hřiště mělo být hotové již loni na podzim, ale kvůli výběrovému řízení a několika komplikacím se jej podaří dokončit až v srpnu.

„Vznikl zde velmi moderní víceúčelový areál, který nabízí velké množství sportovních aktivit. Hřiště děti využijí nejen v rámci školní docházky, ale i ve svém v volnu. V současné době proto hledáme také správce areálu. Příští rok zde chceme zřídit i sociální zařízení," dodal Molnár.

Cena projektu i s víceprácemi se pohybuje kolem 
19 milionů korun.