Generální ředitel firmy Savencie Miroslav Maňásek se k záležitosti zatím redakci nevyjádřil, informoval, že je na dovolené. O čem se s firmou jedná, přiblížil Miroslav Hölzel: „Došlo k projednání podmínek pro zaměstnance, co se týče odchodného a prémiových složek pro ty, kteří zůstávají a teď pan ředitel a vedení podniku mapují situaci, kolik lidí by bylo ochotno přejít do Hesova,“ uvedl místostarosta Hölzel. A pokračuje: „Navrhují k projednání i varianty turnusových provozů nebo směn, že by tam jezdili lidi na čtyřdenní turnus, kdy by dělali čtyři dny dvanáctky, potom by měli čtyři dny volno.“

Firma Savencia se chce přestěhovat, protože jak uvádí, je v sedlčanské provozovně zastaralá technologie a nemají tam takové podmínky k rozvoji jako v Hesově. Zájem o zaměstnance, kteří se nebudou s firmou stěhovat, projevilo několik desítek firem v regionu, které bojují se současným nedostatkem kvalitních pracovních sil na trhu práce.

O víkendu se odehrála již třetí společná akce Správy CHKO Brdy a hráčů geocachingu.
Keškaři uklízeli hrad Valdek v CHKO Brdy
Netradiční halová soutěž ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí jednohákového žebříku se uskutečnila v sobotu 3. března na stanici HZS Příbram.
Hasiči závodili ve výstupu do čtvrtého podlaží