Je statisticky dokázáno, že senioři patří na žebříčku kriminality k nejvíce ohroženým skupinám obyvatelstva. Starší lidé jsou pro podvodníky velmi snadným cílem. Často už hůře slyší, vidí, špatně se pohybují a jsou méně obezřetní, proto Městská policie v Dobříši uspořádala 
v knihovně další besedu o bezpečnosti.

Strážník Václav Svoboda, preventista, diskutoval se staršími občany o nebezpečných situacích, se kterými se v běžné životě mohou setkat a poradil jim, jak se v krizových situacích bránit.

Senioři se dozvěděli, jak na sebe v případě ohrožení upozornit či jak předcházet možným útokům a podobně. „Podobnou besedu jsme pořádali už i v listopadu v pečovatelském domě , kde se setkala se velkým ohlasem a pozitivními reakcemi," sdělila Příbramskému deníku zástupkyně velitele městské policie Alena Kovaříková.

Svoboda upozornil seniory i na podomní prodejce či různé organizace, které nabízejí pochybné zboží, ale občas nejednají seriózně a starší občany obelstí či využijí jejich důvěřivosti a připraví je o jejich úspory.

Zároveň je také informoval o možnosti využití obranných pepřových sprejů při obraně a seznámil je s funkčností a pravidly jejich použití.

V závěru besedy hovořili senioři o celkovém dění v Dobříši ohledně bezpečnosti či dopravní situace. „Lidé byli spokojení a besedu si chválili. Pokud nás někdo požádá o uspořádání podobné akce, tak ji vždy rádi připravíme," řekla závěrem Kovaříková.