Ti se střídali v řízení křižovatky a v jízdě zručnosti na letišti. „Devět dopravních policistů soutěží v řízení křižovatky u základní školy a devět jich absolvuje jízdu zručnosti na letišti v Tlustici, které nám obec bezplatně pronajala. Za což jí děkujeme. Potom se oba týmy vystřídají," vysvětlila mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Účelem soutěže Regulovčík je prověřit schopnosti, dovednosti a znalosti dopravních policistů a vybrat ty nejlepší. Ti za své výsledky získají pohár. Vítězové krajského kola pak postoupí do celostátního.

Desetibojař Roman Šebrle.
Roman Šebrle vyběhl v rytířské zbroji

Výkony dopravních policistů pozorně sledovala hodnotící komise. Také se natáčely na kameru. Vzhledem k tomu, že soutěž se konala na velmi rušné křižovatce, docházelo na ni v provozu k mnoha rozpačitým i úsměvným situacím. Několik řidičů, a to zejména těch starších, už zapomnělo, co se o řízení křižovatky policistou učili v autoškole. Nevěděli, kdy mají jet a kdy stát.

„Vypadá to, že tady dojde v brzké době ke kolizi. Paní s tím vysokým autem toho policistu málem přejela. Zastavila na poslední chvíli. Vidíte, stojí dva metry za semaforem. Hlavně, že má velké auto, ale neví, jak s ním jezdit," poznamenal se smíchem kolemjdoucí Ivan Růžička.

Takových řidičů, kteří pokynům dopravních policistů v křižovatce nerozumělo, bylo více. Místo aby stáli, tak jeli obráceně.

Na účastníky 5. ročníku Praskoleské jízdy mopedistů čekala 70 kilometrů dlouhá trať napříč regionem.
Na jízdu vyrazilo z Praskoles 148 mopedistů

„Tím ale porušují dopravní předpisy a měli by dostat pokutu. Tohle jsou věci, které by měli všichni znát. Já se řídím jednoduše tím, že když ke mně stojí policista obličejem, tak stojím," upozornil Ivan Růžička.