To se konalo už po třiadvacáté a v pražském divadle Za Plotem se sešli vítězové oblastních kol všech kategorií – od sólistů povinných základních školou až po skupiny dvacetiletých.

Pětice gymnazistů z 4.C a 2.C: Tomáš Mičian (zpěv, kytara), Aneta Ženíšková (zpěv), Tereza Velebilová (zpěv, klávesy), Veronika Sýkorová (cajon, flétna) a Ondřej Limpouch (mandolína) vystoupila v kategorii skupin od 16 do 20 let se třemi autorskými skladbami Tomáše Mičiana Okamžik, Osud a Hrdina.

„Přestože vavříny vítězů patřily jiným, svým vystoupením kapela rozhodně zaujala. Mezi její hlavní přednosti patřila především vlastní tvorba, zajímavé složení nástrojů a také příjemné a skromné vystupování – vždyť jejich příprava na pódiu, kdy jiné stejně početné skupiny nazvučovaly dlouhé minuty, jim zabrala právě onen symbolický okamžik," hodnotí své studenty Josef Fryš.

Slavnostní večer uvedl svým vystoupením skladatel Jaroslav Uhlíř. „Umístění v desítce nejlepších v republice je pro skupinu, která teprve sbírá zkušenosti, výborným výsledkem a skvělým příslibem do budoucna. Slyšet je můžete 11. dubna na koncertě v Junior klubu," zve posluchače Josef Fryš.