Boj s koronavirem si žádá různá opatření. Mezi první z nich patří dodržování hygienických pravidel, nošení roušky, vyvarování se kontaktu s větším množstvím osob a zapomínat se nesmí ani na pravidla spojená s ukládáním odpadu.

Ochranu potřebují samozřejmě také pracovníci Technických služeb. „Všichni mají dostatek ochranných pomůcek a byli seznámeni s vyššími nároky na bezpečnost práce. V současné době je pro nás prioritou svoz komunálního odpadu a další služby pro občany Příbrami. V souvislosti s tím jsme byli zatím nuceni pozastavit některé jiné činnosti, jako je například stavba parkovacích míst,“ uvedl ředitel Technických služeb Příbram Pavel Mácha.

Zelená linka pomoci v Příbrami funguje víc jak týden
Lidé pomocí Zelené linky žádají o pomoc i doručení roušky

Radnice také radí, jak správně vyhazovat použité ústenky. „Komunální i tříděný odpad je ve městě v pravidelných intervalech vyvážený. V dnešní době, kdy jsou do odpadu každodenně ukládány také jednorázové roušky, je třeba dbát doporučení, jak odpad ukládat. Použité roušky musí být zvlášť zabalené a teprve potom uloženy do pytlů se směsným odpadem. Jiná pravidla platí pro zdravé občany a pro občany, kteří jsou v karanténě, nebo dokonce mají potvrzenou nákazu,“ dodal příbramský místostarosta Martin Buršík.

Rozdávání roušek na náměstí T.G.M. v Příbrami.
Příbram rozdala lidem na náměstích 2600 roušek

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník