Vysoký Chlumec - V sobotu dorazí do skanzenu ve Vysokém Chlumci řemeslníci. Koná se tady opět další Den řemesel. A co všechno uvidíte? Kromě kováře či tesaře spatřítepři práci také sedláře. Kdo nebude chtít jen nečinně pozorovat, může si sám zkusit třeba upéct chléb v peci. Brány skanzenu se návštěvníkům otevřou v sobotu v 10 hodin. Rozličná stanoviště pak můžete navštívit až do 17 hodin. Nebudou chybět hudební vystoupení, občerstvení a také ve 14 hodin křest sborníku Podbrdsko.

Drahenice - Už počtvrté se v Drahenicích utkají dobrovolní hasiči o pohár starosty. Nejen družstva mužů, ale i žen, tak budou závodit v požárním útoku. Začátek hasičského klání je v sobotu na drahenickém sportovním hřišti. Startovné je 200 korun. „Prezentace družstev začne ve 12 hodin, samotné soutěže pak od 13 hodin," uvádí organizátoři. V průběhu dne bude samozřejmě zajištěné také občerstvení a hudba.Večer pak zábava pokračuje. Přihlášení družstev u velitele SDH Drahenice Jana Uhlíře na telefonním čísle 732 454 875 .

BřezniceBřeznické kluziště bude v pátek od 21 hodin patřit rockerům. Na večerní zábavu dorazí i známý moderátor Kamil Dráb. Nebudou chybět ani pivní soutěže.

Březnice - V sobotu se bude v Březnici tančit. A navíc v prostorách více než noblesních. Střevíce prošoupou totiž na parketu na nádvoří zámku. Těšit se můžete na Pražský salónní orchestr a také na Josefa Laufera. Náladu pak jen podpoří ochutnávka moravských vín. A o půlnoci je připravené i překvapení. Začátek bálu je v sobotu ve 20 hodin.

Věšín - V sobotu se  koná na první ročník Rockfestu Věšín. Vystoupí kapely 008, Annannas,Avion, Basstardi, Compromysh, Celtime a Gallileo. Začátek je v 17 hodin na věšínském hřišti . 

Rožmitál -  Podbrdské muzeum v Rožmitále pod Třemšínem zve na interaktivní výstavu pro celou rodinu Jak se žije s handicapem aneb Poznat znamená porozumět koná se do 31. října. „Interaktivní projekt přibližuje zdravým návštěvníkům svět postižených. Seznamuje s tím, jak vnímají své okolí, upozorňuje na rozdílné možnosti handicapovaných nevidomých, neslyšících nebo lidí se ztrátou či omezením hybnosti. Děti si na vlastní kůži vyzkouší projet na invalidním vozíčku připravenou dráhu (silniční retardér, otevření dveří, výjezd po kolejnicích, sjezd po plošině), se slepeckou holí a speciálně upravenými brýlemi se projdou výstavou, vyzkouší domluvit se pouze pomocí znakové řeči, psát na pichtově psacím stroji, číst braillovo písmo," zvou organizátoři na výstavu.

Dobříš - Na zámku v Dobříši se ani o prázdninách nudit nebudete. Kromě stálých expozic můžete navštívit i speciální programy. Nebudou chybět ani tradiční nedělní vycházky francouzským parkem. „Komentované prohlídky s průvodcem začínají pravidelně v 11, 13, a 15 hodin, během kterých tak navštívíte běžně nepřístupná místa," zve všechny vedení zámku. To ale není vše, co pro vás na zámku chystají. K oblíbeným atrakcím v červenci a srpnu budou patřit samozřejmě i sokolnické ukázky.