Hřiměždice – Extrémní podmínky, dech zatajující výšky a pořádná dávka adrenalinu v krvi. To je Cliff Diving, tedy skoky do vody ve volné přírodě. Hranice toho, kam až lze v tomto adrenalinovém sportu zajít, budou sportovci překonávat tento víkend v lomu v Hřiměždicích. Koná se tady další ročník otevřeného mistrovství České republiky ve skocích do vody ve volné přírodě Highjump 2014. Těšit se můžete na hudební vystoupení českých dýdžejů, ale i seskoky parašutistů. Lákadlem bude také speciální surfový trenažer a koncert kapely Pipes and pints. Areál bude otevřený od pátečních 10 hodin do neděle. Program zde .

Příbram – Výborným námětem na víkendový odpočinek je koncert v hradním prostředí. Hudební skupina Ginevra hrající autorské písně a balady z české historie zve své příznivce v sobotu od 17 hodin na svůj koncert na hradě Zvíkov.

Dobříš – Nedáte na talíři dopustit na ryby a pochoutky z nich? A rádi byste se něco přiučili? V dobříšském zámku se bude konat už čtvrtý ročník Rybích hodů. Návštěvníky zámku čeká v sobotu od 11 do 17 hodin celodenní program věnovaný rybám prodej živých ryb, ukázky filetování, grilované či uzené ryby. Děti si mohou vyzkoušet rybolovné techniky či se zúčastnit lovu rybiček ze zámecké fontány.

Březnice - Březnická pouť nabídne tento víkend nejen plné náměstí atrakcí a stánků s občerstvením, ale také program v kulturním domě. V pátek se můžete těšit na diskotéku od 21 hodin, o půlnoci se navíc na jevišti v rámci travesti show objeví spousta českých i zahraničních hvězd. V sobotu pak nebude chybět zábava s kapelou Anča band. Ta začíná ve 20:30 hodin.

Březnice – Tradiční setkání rodáků a přátel Březnice se uskuteční v sobotu v Galerii Ludvíka Kuby v bývalé jezuitské koleji. Od 10 do 11 hodin proběhne valná hromada občanského sdružení. „Poté bude příležitost k neformálním setkáním a prohlídce galerie. Z dalších možností se letos nabízí návštěva nově otevřené synagogy, na zámku je krom stálých expozic sezónní výstava Mým národům uspořádaná ke stému výročí začátku I. světové války," zve všechny za pořadatele Jiří Beran.

VěšínPouťové veselí zavládne tento víkend i ve Věšíně. V sobotu proto také na hřišti od 20 hodin zahraje příbramská hudební skupina Bosáci.