Vacíkov - Sdružení Čechy nad zlato, Brdy nad zlato, obec Hvožďany a město Rožmitál pod Třemšínem pořádají v sobotu 2. jarní výstup na Petráškovu horu aneb Překrásnou brdskou přírodou proti průzkumu a těžbě zlata. Akce začne ve 13 hodin na návsi ve Vacíkově. Pro zájemce je zajištěna bezplatná autobusová doprava do Vacíkova a zpět. Z rožmitálského autobusového nádraží odjíždí autobus ve 12 hodin.

Rožmitál - Víkend začne rockerům divoce. V Rožmitále totiž vystoupí už dnes kapela Doga, Soustrast a rožmitálská banda The Streetfighters, která se ukáže v nové sestavě. Koncert začíná ve 20 hodin v rožmitálském společenském centru.

Dobříš - Jaro přivítají v Dobříši koncertem. V Zrcadlovém sále zámku už v sobotu návštěvníci uslyší nejen Petra Rychlého, ale také Trio Josefa Vejvody nebo Kolegium rozhlasových symfoniků. Posluchači si tak mohou těšit na večer plný filmové, muzikálové a jazzové hudby a jemného humoru z pera Zdeňka Svěráka v podání herce Petra Rychlého. Koncert začíná v 19:30.

Rožmitál - V neděli se od 15 hodin koná na počest zesnulého dirigenta Hudby Hradní stráže a Policie ČR ve výslužbě a dlouholetého uměleckého vedoucího Rožmitálské Venkovanky Rudolfa Rydvala 1. ročník festivalu dechových orchestrů pod názvem Rydvalův Rožmitál. Na nádvoří Podbrdského muzea vystoupí Rožmitálská Venkovanka společně s Krajankou Václava Hlaváčka.

Čenkov - Jarně vyzdobenou náves v Čenkově v sobotu v 16 hodin oživí staropražské písničky, kuplety a jiné lidové písně v podání staropražské hudební skupiny Třehusk. V okolí kapličky si můžete prohlédnout postavy ze sena, kterými už několik let těší sousedy i výletníky místní rodák Jiří Firýt, který tajemně dodává: „Možná přiletí i čarodějnice."

Hrachov - Pro školáky začala doba výletů za poznáním. I do záchranné stanice Ochrany fauny ČR v Hrachově u Sedlčan přijíždí každým dnem autobusy zvědavých dětí i pedagogů, kteří se chtějí blíže seznámit se zvířaty našich lesů, strání i vod. Právě nyní je návštěva záchranné stanice nejzajímavější, neboť běžná exkurze v expozici je obohacena seznámením se zachráněnými mláďaty. Jaro je obdobím mláďat a tak ve stanici skončí za tuto sezonu řada zvířátek.

Příbram - Minigolf v areálu Nového rybníku v Příbrami už odstartoval sezonu. Na návštěvníky čeká 18 drah různých obtížností. Provoz minigolfu je závislý na počasí, přesto nabízíme čtenářům provozní hodiny. V dubnu je otevřeno od pondělí do pátku od 15 do 18 hodin, o víkendech od 13 do 18 hodin. „Návštěva minigolfu je možná i v dopoledních hodinách po domluvě na telefonu 777 705 062," informuje Petra Zelenková ze Sportovních zařízení města Příbrami. Novinkou v této sezóně je možnost využití minigolfu seniory v dopoledních hodinách v květnu a červnu každé úterý a čtvrtek od 10 do 11 hodin.

Rožmitál - Místní organizace Českého rybářského svazu Rožmitál pod Třemšínem zve všechny své členy na 9. ročník rybářských závodů, který se bude konat na rybníku Jez v sobotu pro dospělé a v neděli pro mládež. Zápis je v 6 hodin, startuje se o hodinu později. Občerstvení je zajištěno a rožmitálští rybáři zvou na závody všechny zájemce.

Rožmitál - V sobotu se v Rožmitále na parkovišti u Podzámeckého rybníku koná tradiční soutěž v požárním útoku o Erb města Rožmitálu. Začátek je od 10 hodin.