DobříšFarmářské trhy jsou už v plném proudu. Potraviny a výrobky od regionálních výrobců můžete opět nakoupit tuto sobotu v Dobříši na Mírovém náměstí. Trhy potrvají od 8 do 12 hodin.

Březnice – Jak se období první světové války dotklo života rodiny Palffyů na zámku v Březnici? To a mnoho více se dozvíte na výstavě Mým národům, kterou na zámku zpřístupní už tento pátek v 18 hodin. Expozice zároveň navazuje na výstavu věnovanou Františku Josefu I.

Rožmitál – Ani v máji nebudou rockeři hudebně strádat. V Rožmitále v sobotu chystají Májové rockování. Vystoupí kapely Hand Grenade, Avion, The Metuzalém a Compromysh. „Vystoupíme poprvé v historii kapely ultra unplugged. Ultra proto, že zahrajeme zkrácený set akusticky jen ve dvou. Podobná věc se asi nebude jen tak opakovat, takže zveme všechny, kteří chtějí zažít tuhle jedinečnou událost a poslechnout si naše písničky v akustickém kabátu," říká zpěvák kapely Hand Grenade Michal Švec. Koncert začíná ve 20 hodin ve společenském centru.

Milín - Připomínka poslední bitvy 2. světové války v Evropě se blíží. Na Slivici už se proto sjíždějí členové klubů vojenské historické techniky, aby dopilovali scénář bitev. Program ale začíná už v pátek v 17 hodin rockovými koncerty kapel Gentiana, Výčep a Tlakové galoše. V sobotu pak návštěvníky čeká rekonstrukce bitev. „Letos přibude ukázka bojů v Březnici, ke kterým došlo 
10. května 1945, když ve městě došlo ke střetům mezi jednotkami SS a místními obyvateli, kteří se jim snažili zabránit v průjezdu městem," prozradil novinky ředitel Hornického muzea Příbram Josef Velfl.

Příbram – V neděli od 11.00 hod. pořádá Taneční škola Dohnal Dancing ve spolupráci s SUT ČR již 12. ročník taneční soutěže v příbramské sokolovně pro páry, které tančí rekreačně HOBBY DANCE.