Podle organizátora trhů Michaela Shrbeného se na sobotu doposud přihlásilo třicet prodejců. Prodávat by se mělo i čerstvé mléko. „Nově se objeví staročeský trdelník, nebo sedlčanská výrobnička čokoládových lanýžů. Plzeňská výrobna bramborových knedlíků nabídne nejen chlazené knedlíky klasické, ale i plněné uzeným, škvarky, nebo mákem. Vše uvařeno podle původní receptury,“ prozradil Michael Shrbený.

Z čerstvé zeleniny by mohly být kedlubny, ředkvičky, salát, zelené bylinky a samozřejmě sazenice. Z loňských zásob tu prodejci pravděpodobně nabídnou česnek, kořenovou zeleninu, cibuli, brambory.

Jinak návštěvníky trhů čeká klasika v podobě ryb chlazených, smažených i uzených. Také sýry ovčí, kozí, kravské, žampiony, pálenky, mošty, šťávy, med i medovina, pečivo sladké i slané, cukrovinky, medové perníčky a rozličné koření.

Novinkou bude šumavské hovězí maso a k ochutnání specialitka v podobě tataráku, nebo chlazená dršťková polévka na doma. K zakoupení bude i teplý guláš.

Jihočeský řezník nabídne paštiky, škvarky či pomazánky. U jednoho z prodejců by se mohlo objevit i proslulé křimické zelí. Nebudou chybět ani koně z Orlova, připravené pro radost dětem v zahradnictví pod nábřežím.