Postupně dozrává zelenina, a tak by měl být na trhu větší výběr, než posledně.

„Chystá se letošní květák, česnek a rajské, cibulka, zelí, kapusta, salát, okurky, brambory. Měly by být jahody a kdyby se počasí hodně zadařilo, možná dojde na nějaké třešně. V nabídce by měla být i černá ředkev, která prý prospívá hlavně játrům – snad bych ji tedy doporučil jako potravinový doplněk pro milovníky pálenek,“ říká s nadsázkou jeden z organizátorů trhů Michael Shrbený.

K dostání budou také zelené bylinky. Konkrétně by se měla představit Biozahrada z Tábora, která je nabídne nasázené v květináčích i řezané, některé budou již namixované pro použití v kuchyni.

Z Třeboně nebo Hořovic prodejci přivezou ryby. Firma Šumavský Argus přiveze přední a zadní hovězí, stoprocentní hovězí mleté, klobásy, taliány, špekáčky a paštiky. Veškerá masná produkce údajně pochází z vlastního chovu. I tentokrát by zde měl fungovat gril na klobásy. Jihočeská firma Mauz představí paštiky a další masné výrobky. Novinkou na trhu bude mlynář Dubský z Bohutína. Své řemeslo provozuje jako rodinnou tradici.

„Konečně bude možnost koupit mouku, která se mele jen kousek od Příbrami,“ říká Shrbený. K výběru má být mouka pšeničná a žitná v různých hrubostech a graham mouka. Mlynář by měl přivézt také výrobky z vlastní mouky a doplnit tak nabídku pečiva – cibulový a žitný chléb, koláče, takzvané babiččiny buchty a podobně.

Standardem zůstává nabídka sýrů, mléka, másla, medu a medoviny, moštů, koření, piva a dalších českých potravin.
Chybět nebudou jízdy na koni nebo poníku. Čapí letka z Mokřic přiveze také kůzlátko a kozu.