Festival klasické hudby, který od dubna do počátku června nabídne posluchačům 15 koncertů, patří mezi každoročně pořádané významné kulturní akce se společenským dopadem, jež jsou významné i pro podporu cestovního ruchu, hodnotí radní pro oblast kultury a památkové péče Karel Horčička (ČSSD).

S tím, že obliba festivalu, vyjádřená jeho návštěvností, rok od roku roste. „V roce 2015 ho navštívilo kolem 1500 návštěvníků, loni už více než více než čtyři tisíce – a letos 4500, což je za poslední čtyři roky nárůst návštěvnosti o 200 procent,“ konstatoval radní s uznáním.

Ilustrační foto
Posudky opozičníka nemají pravdu, odmítá hejtmanství kritiku silničářů

Festivalové koncerty se neodehrávají na jednom místě; tradičně zavádějí posluchače do různých koutů Příbramska nabízejících i jiné půvaby než jen hudební zážitky: nechybí Svatá Hora, kostel sv. Jakuba staršího v Příbrami, Galerie Františka Drtikola, ale třeba i Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami, Městské muzeum Březnice nebo zámek Dobříš.

„Částka, kterou by měl Středočeský kraj poskytnout, bude konkrétně využita pro uspořádání tří koncertů – zahajovacího, závěrečného a koncertu Operetní gala,“ upozornil Horčička na tři festivalové vrcholy.

Celní pošta v Praze 5.
Celní pošta kvůli dárkům nabídne dvě prodloužená odpoledne
Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Statisíce za nic, tvrdí kritik správy silnic. Co na to zastupitelé?