Kdo jsme… Nalžovický zámek je poskytovatelem sociálních služeb. Poskytuje celkem tři sociální služby. Pobytovou službu domov pro osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení v několika domech v Příbrami a Příčovech a sociálně terapeutickou dílnu. Začali jsme dělat změny. Změny takové, aby život člověka s postižením byl důstojný a respektoval jejich práva.

Část výtěžku z této sbírky bude věnovaný Nalžovickému zámku a dárci prostřednictvím ní mohou přispět na vybavení kuchyně ve cvičném bytě. 

„Cvičné byty pomáhají našim klientům naučit se zařadit do života, nebýt zcela závislý na pomoci druhých. Umět si sám uvařit, či být jen součástí tohoto procesu je pro ně novým impulsem. Někteří z nich se takto dokonce připraví na samostatné bydlení v chráněném bydlení, které se výrazně odlišuje od toho ústavního a připomíná už skutečný život. Ten většina z nich neměla možnost kdysi žít. Díky změnám, které v Nalžovickém zámku již pár let probíhají, se mohou klienti těšit z věcí a příležitostí, o kterých se jim mohlo kdysi jen zdát. Pro nás jsou každodenní rutinou, samozřejmostí, kterou ani nevnímáme. Tyto změny nejlépe vystihuje náš projekt Dejme si šanci – viz foto. Více fotografií budete moci spatřit na blížící se výstavě, o které vás budeme informovat. Jsme nesmírně vděční za to, že nám pomáháte," vzkazuje Sylvia Pípalová, speciální projekty, Nalžovický zámek.

Studenti, které v úterý 5. ledna můžete potkat v ulicích Sedlčan, budou mít kromě kasiček (zapečetěných na radnici) od hlavních koordinátorů z Prahy také průkazky vedoucích skupinky a drobnosti pro obdarování. Můžete dostat také odznak s emblémem sbírky a našité peleríny.