Příbram pak vstoupila do spolku Turistická oblast Brdy a Podbrdsko. „Naše město je součástí a velmi aktivním členem tohoto spolku, v listopadu byly uvedené do provozu nové webové stránky, které mohou být inspirací například pro řadu výletů,“ konstatoval příbramský starosta Jan Konvalinka.

Součástí spolku jsou dále Středočeský kraj, Mikroregion Hořovicko, Řevnice, Mníšek pod Brdy a také zmíněné Ekologické centrum Orlov. „Na základě partnerské smlouvy byla navázána spolupráce s obcí Obecnice a firmami Rekreace Brdy a Esmarin,“ dodala vedoucí Oddělení cestovního ruchu Středočeského kraje Lucie Kaiserová. Hlavní oblastí činnosti spolku je propagace Brd a Podbrdska a jejich turistické nabídky jak v regionu, tak za jeho hranicemi.

Běhej lesy, tentokrát v Brdech. Archivní foto ze závodu.
Brdy lákají k výletům: na internetu už teď, vyznačením stezek na jaře

První krokem k představení oblasti byla na začátku listopadu prezentace Brd na sociálních sítích. Vzápětí zahájily provoz webové stránky brdyapodbrdsko.cz, které mimo jiné poskytují širokou nabídku tipů na výlety. Intenzivní práce byla věnována i přípravě značení více jak 200 kilometrů cyklistických tras v Chráněné krajinné oblasti Brdy a okolí. Jejich značení bude dokončené na jaře příštího roku.

„Míst, která stojí za návštěvu, je spousta. Je na spolku dát o nich vědět, a rozvíjet celý region tak, aby se stal destinací směle konkurující zavedeným turistickým oblastem, jako jsou Český ráj nebo Šumava,“ uzavřel příbramský starosta Jan Konvalinka.

Pokles hladiny Vltavy na Orlické přehradě.
Pokles hladiny Vltavy odhalil nepořádek