Již tento víkend se můžete zúčastnit neckyády, která se koná v sobotu na řece Vlčavě u fotbalového stadionu a areálu plaveckého bazénu.

Minulý ročník byl velmi úspěšný. Sešlo se několik stovek diváků a na hladinu vyplula opravdu důmyslná a originální plavidla. 

Jaké jsou rady organizátorů pro posádky, které se chystají pokořit Vlčavu?
Postavte si plavidlo. To může být z jakéhokoli materiálu, s libovolnými rozměry a hlavně pusťte při stavbě uzdu fantasii. Jedinou podmínkou je, že plavidlo nesmí být motorové.

Sestavte si posádku. To mohou tvořit rodinní příslušníci, kamarádi, kolegové z práce, tchyně, kočka nebo i opice. Na počtu ani věku nezáleží.
Oblečte posádku. Vezměte si na sebe vtipné oblečky, originální modely nebo pruhovaná trička.

Pojmenujte své plavidlo a posádku.

Dopravte své plavidlo ke starému kluzišti. Tady je připraven parking pro lodě a další informační servis. Zaregistrujte se nyní na www.rockfestbreznice.cz nebo až na místě. Prezentace je možná v den závodu od 14.30 do 15.45 hodin. Samotný závod, v němž nejde o výkon ani rychlost, začíná v sobotu v 16 hodin.

„Hodnotí se zejména originalita, technika jízdy, celkový dojem, vtipnost, šarm a nadšení posádky," uvedli organizátoři. Celé odpoledne si můžete zkoušet aquazorbing. Jde o lehce adrenalinovou zábavu pro děti i dospělé. Na místě bude dětský koutek Mateřské centrum Pampeliška. Na after párty zahraje kapela Poletíme?, česká big beatová legenda Brutus a skupina Avion.

Letní filmové kluziště v Březnici
Další připravovaným projektem Kulturního gangu Březnice je akce Letní filmové kluziště, při němž diváci uvidí několik dokumentárních filmů uvedených na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Jihlava.

Promítat se bude 13., 14., 20., a 21. července. Mezi vybranými filmy se objeví dokument o písničkáři Xavieru Baumaxovi s názvem EM a ON.
Rock života je film, který mapuje život rockera, kterému se rozpadl svět a musí začít znovu od nuly.

Dokument Venku přiblíží osud tří lidí, kteří opouštějí vězení. Film se zahraniční tématikou Pod sluncem je tma nás zavede do Zambie. Dva čeští rozvojoví experti se naposledy vracejí do odlehlé zambijské osady Masuku, kde před čtyřmi lety elektrifikovali areál školy a nemocnice.
Prvního září si na své přijdou příznivci rocku. Znovu po roce se uskuteční březnický Rockfest.