Přestože investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic, související investice města do vodovodu, kanalizace a chodníků budou nemalé.

„To je také hlavním důvodem, proč není plán investičních akcí a od něho odvíjející se rozpočet města dosud zpracován. Po první lednové schůzce se zástupci zhotovitele průtahu městem je znám začátek stavby – duben 2016," sdělil starosta města Petr Procházka.

Oprava za desítky milionů korun
Oprava bude rozdělená na čtyři etapy, z nichž nejdelší a zároveň nejobtížnější část povede od autobusového nádraží přes náměstí na začátek 
Počapské ulice.

V tomto úseku bude nutné odstranit asfalt, původní kamennou dlažbu a rovněž podkladovou vrstva místy až do hloubky 60 centimetrů.

„Celá pláň bude překryta betonovou stabilizační vrstvou a doplněna dalšími konstrukčními vrstvami do původní výšky. 
V úseku náměstí využijeme tuto opravu pro položení nového vodovodního řadu a vyzveme majitele nemovitostí 
k provedení nových vodovodních, případně kanalizačních přípojek," dodal Procházka.

Dokončení první části v červenci
Kvůli objízdným trasám budou práce na náměstí postupovat po kratších úsecích. „Předpokládáme, že první etapu dokončíme v červenci. Následovat bude část od autobusového nádraží ke křižovatce ulice Na Kloboučku, kde stavební práce rovněž zasáhnou do konstrukce vozovky," upřesnil starosta. Ve zbývajících úsecích stavební forma odfrézuje obrusné vrstvy a následně položí jednu nebo dvě vrstvy asfaltocementové směsi. Oprava „devatenáctky" by odhadem měla vyjít na zhruba 40 milionů korun.