„Loni jsme pokračovali ve výstavbě kanalizace a vodovodu na Stříbrné Lhotě, která se letos dokončí. Také další ulice Starého sídliště dostaly nový povrch a chodníky. Na Starém sídlišti jsme silnice dokonce opravili ve větším rozsahu, než jsme původně zamýšleli. Celkově se tedy dá říci, že jsme minulý rok investovali do opravy silnic a chodníků více než bylo v plánu," shrnul minulý rok mluvčí města Miloš Navrátil.

Také se posunula i výstavba nové volnočasové budovy 
v Rymaních. V létě už by ji lidé mohli využívat. Radost udělali v Mníšku také malým umělcům, rozšířili totiž základní uměleckou školu o nové učebny.

„Bohužel se nám nepodařilo zahájit rekonstrukci mníšecké základní školy v tom rozsahu, jak jsme chtěli. Především se zdržela výběrová řízení na nové třídy v prostoru školních dílen. To budeme muset dohnat letos," podotkl mluvčí a dodal, že loni se nepodařilo zahájit také opravu ulice Na Oboře.

Tento rok se město zaměří především na dotované projekty. Jako nejvýznamnější zmínil mluvčí výstavbu nového sběrného dvora, intenzifikaci čistírny odpadních vod, obnovu městských parků. „Osobně doufám, že budou podpořeny i akce, kde máme požádáno o dotaci, nebo budeme žádat. Jde například o výstavbu nového fotbalového hřiště, kompostárnu nebo rozšíření základní školy," prozradil Navrátil.

Město se zároveň bude podílet i na výstavbě regionálního přivaděče. Mníšecké navíc potěší, že se nenavýší ceny za odvoz odpadu. „Spíše se některým občanům sníží, vzhledem k tomu, že cena na osobu se u nás odvíjí od ochoty třídit," uzavřel mluvčí.