„Pacient trpěl mnohočetná vážná poranění, byla nutná intenzivní péče včetně připojení na umělou plicní ventilaci. Následně byl pacient letecky přepraven do pražské nemocnice Motol,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová. Aby se záchranáři ke zraněnému dostali, museli pomoci hasiči, kteří je přepravili na člunu.

„Příbramští kriminalisté prověřují případ pádu osoby ze sklály, okolnosti jsou předmětem dalšího šetření,“ potvrdil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Nehodu nahlásil Českému horolezeckému svazu další přítomný lezec pomocí mobilní aplikace Skály ČR.

Oblast Roviště horolezci charakterizují jako lezení po převážně pěkných žulových kompaktních plotnách s oblými chyty, příjemnými spárami a jemnými lištami. Rychle vysychající skála Trůn alias také El Krakonoš se tyčí do výšky cca 30 metrů a vede na ni 26 různých lezeckých cest.

K vážné nehodě u Sedlčan došlo 10. července, kdy po projetí zatáčky auto narazilo do stromu: Jeho řidič byl letecky transportovaný do nemocnice.
Počet nehod na Příbramsku neklesá, šest lidí už na silnicích zemřelo
Policie hledají zloděje kola
Policisté hledají zloděje kola, kterého natočila kamera