„Na hasičských schůzích se projednává problematika týkající se stavu komunikací, dovybavení sportovních areálů, hřišť, čištění veřejných prostranství, a tak dále. Požadavky následně řeší operativně zejména Sedlčanské technické služby. Pokud jde o akce většího rozsahu, tak jsou projednávány radními a zařazovány podle finančních možností na další roky," uvedl místostarosta Sedlčan Miroslav Hölzel. Podotkl, že radní nikdy nerozhodují bez stanoviska občanů. „Jejich názor prezentují osadní výbory nebo zástupci občanů čili místní autority," tvrdí místostarosta.

Zmínil také několik konkrétních případů z letošního roku, z nichž je patrné, že na osady město nezapomíná. 
„V Solopyskách došlo k položení nového povrchu hřiště 
v Solopyskách, kde byl starý asfaltový kurt na nohejbal a volejbal. Ten slouží zároveň ve sportovním areálu jako taneční parket. Šlo o akci přibližně za 100 tisíc korun. 


V Sestrouni se připravuje pozemek pro vybudování kurtu na volejbal a nohejbal," informoval místostarosta s tím, že v této osadě jde snad o jediný kus obecního pozemku, který jde upravit na hřiště a má alespoň minimální požadované rozměry sportoviště. „Dosud se zde udělaly některé terénní úpravy. Základní plácek na sport by mohl být hotový 
v příštím roce," avizoval místostarosta.

Marie Břeňová