„Každodenní kontakt s našimi klienty a těmi, kteří se o ně starají, nás dlouhodobě vedl k úvahám o tom, jakým způsobem bychom mohli pomoci těmto rodinám ještě účinněji. A tak vznikl projekt, který od letošního června začínáme realizovat. Projekt, jehož cílem je usnadnit život těm, kteří to v mnohých aspektech mají minimálně stejně těžké, jako naši klienti – jejich rodičům, kteří se o ně každý den, po celý jejich dosavadní život, starají," říká Šárka Hájková, ředitelka Alky.

Projekt dostal název Kompas. Bude nabízet podporu, informace, vzdělávání a prostor pro setkávání těch, kteří dlouhodobě pečují o handicapovaného člena rodiny. Je určen všem, kteří splňují tuto základní podmínku, bez ohledu na to, jestli člověk, o kterého se starají, je klientem Alky.

„Jako první začne fungovat Klub pro rodiče, jehož první setkání proběhne ve středu 10. 6. 2015 od 15 hodin. Pokud se staráte o postiženého člověka, zveme právě vás. Přijďte si popovídat, přijďte nám říci, co vás trápí a těší, co potřebujete. Náš Kompas vám pomůže najít cestu a řešení v každé situaci," nabádá k návštěvě ředitelka.
Hlavním partnerem projektu je Nadační fond AVAST, který jej podpořil částkou 300 000 korun a podporuje jej i Město Příbram, které přislíbilo účast svých odborníků na vzdělávacích aktivitách.