První lekce praktické češtiny proběhne již 8.4. Kde? V Knihovně Jana Drdy na náměstí T. G. M. od 17:30. Lektorka Markéta Cudlínová ke kurzům dodává: „Ze zkušenosti vím, že překonat jazykovou bariéru je pro migranty a migrantky velmi těžké. I ti, kteří u nás žijí mnoho let, nemají mezi Čechy moc známých a tudíž ani příležitost mluvit česky. Naše kurzy kromě praktických informací nabízejí možnost češtinu trénovat a zlepšovat. Mnoho našich absolventů také jako velmi přínosné hodnotí příležitost poznat další lidi a navázat nová přátelství."

Jaká témata nabízíme v našich kurzech? Naučíte se například, jak komunikovat u lékaře na poště nebo se školou nebo školkou, kam chodí vaše dítě. Dozvíte se, jak má vypadat pracovní smlouva, jestli máte nárok na dovolenou a co to je odstupné. Poradíme vám, jak efektivně hledat práci, napsat životopis nebo se připravit na pracovní pohovor. Do kurzu můžete přijít každé pondělí (začínáme 8. 4.) od 17:30. Nemusíte se hlásit předem.

Hlídání dětí je zajištěno, takže si je bez obav můžete vzít s sebou! Aktuální nabídku kurzů naleznete na našich webových stránkách http://www.ekscr.cz/. Další informace najdete také na www.vk.com/ekscr.
Pokud se chcete kurzu zúčastnit, kontaktujte Sandru Najmanovou, sandra.najmanova@ekscr.cz, tel: 774 454 561, která Vám ráda poradí. Přijďte k nám. Těšíme se na Vás!

Kurzy jsou součástí projektu „Na cestě do práce", který je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Sandra Najmanová, Koordinátorka vzdělávacích programů, Evropská kontaktní skupina, o. s.