„Město Příbram má trvalý zájem o zlepšení vzhledu města, jeho životního prostředí a o modernizaci bytového fondu na svém území. Proto jsou již dvacátým rokem poskytovány zvýhodněné zápůjčky z fondu FOM vlastníkům bytů a obytných budov na území města," uvedl starosta města Příbrami Jindřich Vařeka s tím, že každoročně v souvislosti s vyhlášením nového výběrového řízení město vyhodnocuje i hospodaření fondu.

„Žádosti se přijímají na předepsaných tiskopisech a celou záležitost mohou občané vyřídit na Městském úřadu, Tyršova 108 – hlavní budova, 2. patro, č. dveří 29. Obsah žádosti musí splňovat podmínky uvedené v Obecně závazné vyhlášce č. 2/2014," doplnil místostarosta města Příbrami Václav Švenda.

Žádosti se podávají na formuláři, který je k dispozici na Městském úřadu Příbram, odboru ekonomickém, a na webových stránkách města Příbram.

Zastupitelstvo města Příbrami poskytuje tyto výhodné, nízkoúročené zápůjčky z Fondu oprav a modernizace vlastníkům obytných domů nebo bytů, které se nacházejí na území města Příbram, obvykle dvakrát do roka.

V roce 2015 bylo například na zateplení obvodového pláště rodinného domu staršího pěti let, zřízení ekologického topení a ohřevu vody, na rekonstrukci koupelny a WC, rekonstrukce balkónů, či na výměnu oken a dveří uzavřeno celkem 10 nových smluv o zápůjčce v celkovém objemu 844.944 Kč. Zůstatek na účtu ke dni 1. 1. 2016 činí cca 6,4 milionu Kč.