VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V jídle vsázím na jistotu, říká Petr Větrovský

Příbram – /ROZHOVOR/ Marketingový ředitel 1.FK Příbram Petr Větrovský dodnes vzpomíná, jak mu babička smažila obalený celer. Nikdo na světě to prý neumí tak, jako ona. Ale maminka a manželka, dvě nejdůležitější ženy jeho života, se prý o jeho stravování starají velice dobře. Vzhledem k časovému vytížení už Petr Větrovský nemá na kuchařské experimenty příliš mnoho času, ale když jak se říká dům něco dá, pokaždé se jeho kulinářský výtvor dá s chutí sníst.

5.9.2010 9
SDÍLEJ:

Petr Větrovský si vybírá suroviny, aby si mohl uvařit jídlo dle vlastního receptuFoto: Robert Nusl

Kdy jste začal s vařením?

Své první jídlo jsem uvařil zhruba ve třinácti letech. Byl jsem tehdy doma s nemocnými průduškami, rodiče byli v práci, tak jsem si chtěl zkusit sám něco uvařit. Zároveň jsem tím chtěl překvapit i svojí mamku. Vařil jsem přírodně kuřecí maso s rýží.

Co maminka říkala na výsledek vaší kuchařské premiéry?

Byla nadšená a pochválila mě. Ostatně ona mne chválila celý život. Dokonce za mě uklidila i kuchyň, což mě skutečně nebavilo. Tento první pokus mě vlastně nabudil, abych se pokoušel vařit dále.

Ještě k tomu úklidu. Zůstala vám neláska k mytí nádobí a úklidu kuchyně?

Musím říci, že postupem času a také s přibývajícími roky jsem i to nádobí začal uklízet a nyní když už něco uvařím, tak potom po sobě i uklidím.

Co vám vaření přináší? A nemyslím tím plný žaludek.

Největší odměnou je pro mě asi fakt, že mnou uvařené jídlo někomu chutná.

Pomáháte v kuchyni své partnerce nebo jste to hodil pouze na ní?

Přiznávám, že o kuchyň se stará moje žena Libuška, která se snaží tak, jako se snažila maminka a já jí za to děkuji. Upřímně řečeno se jí to daří. Vždycky když přijdu z práce, má pro mě něco dobrého. Jednou za čas se kuchyně ujmu i já, tedy když mi to čas a práce dovolí a snažím se připravit také něco dobrého.

Vaše práce se bezprostředně týká vrcholového fotbalu. Můžete stručně popsat náplň vašeho pracovního dne?

Moje náplň je hrozně různorodá, protože se starám o finanční stránku klubu, sponzory, propagaci a image klubu, a tak dále. Záleží na tom, co mám zrovna ten den na starosti. Například dnes už jsem měl čtyři důležité schůzky, s vámi je to pátá a ještě mám v plánu jednu večer. Je to jak kdy. Někdy dělám do čtyř, někdy i do půlnoci.

Když dorazíte večer domů, nacpete se?

Snažím se sám sebe trochu hlídat, protože, když jsem se někdy takhle nacpal, kila začala přibývat. V současné době se snažím jíst každé tři hodiny. To se mi zdárně daří i kvůli svačinám od mé manželky. Pravda je, že někdy také vynechám, pak hrozí, že se nacpu. Nejvíce jsem na sebe naštvaný, když se nacpu večer u televize.

Zahrajete si také někdy fotbal?

Tak fotbal jsem hrál od malička, ale dotáhl jsem to pouze na regionální úroveň. Asi i proto, že jsem neměl dostatek talentu a k tomu ještě astma. Měl jsem vždycky sen, že se budu živit fotbalem, a ten se mi nepřímo splnil. Ovšem pokud mám příležitost, rád si fotbal stále zahraji. Někdy hraji se starou gardou, kam sice věkově ještě nepatřím, ale výkonnostně jsem častokrát horší než oni. Přesto, že mi to nějak extra nejde, láska k tomuto sportu vítězí.

Babičky bývají pověstné svým vařením. Zaujala vás vaše babička některým svým jídlem?

Moje babička vždycky vařila obalovaný celer s bramborovou kaší a musím říct, že ona to uměla nejlépe ze všech. Snad se nikoho nedotknu, když řeknu, že celer s bramborovou kaší je od mojí babičky nejlepší. Já jsem si pokaždé tak dvakrát, třikrát přidal. Měla na to takovou dřevěnou obracečku, na kterou vždycky vzpomínám, když toto jídlo vidím a zároveň se mi vybaví moje babička, jak stojí u plotny. To mi připomíná, že za ní budu muset zajít a poprosit jí, aby toto jídlo ještě jednou udělala.

Potrpíte si na novinky nebo raději preferujete klasiku?

Já si na novinky moc nepotrpím, protože k tomu mám vždy takovou nedůvěru. Prostě jsem pověstný tím, že když mi v restauraci chutná jedno jídlo, tak jsem schopen si ho tam dávat kdykoliv tam přijdu. Zrovna včera si ze mě dělala servírka v jedné restauraci srandu, že si u nich dávám pořád jedno jídlo, ale když jdu na něco dobrého a chutná mi to, tak proč ne. Mám rád jistotu.

Máte nějaké zvláště oblíbené maso?

Ano mám. Moje nejoblíbenější maso je kuřecí.

Jak přistupujete k zahraniční kuchyni?

Tak zahraniční kuchyni jsem párkrát vyzkoušel. Ať už na zahraničních cestách či dovolených. Možná to bude znít jako klišé, ale musím říci, že mám nejraději českou kuchyni a je mi nejblíže. Česká kuchyně je pro mě právě ta jistota. Když není jiná možnost, zahraniční kuchyni ochutnám, ale že bych byl nadšen, to ne.

Jaké je podle vás typicky české jídlo?

Pro mě je typicky české jídlo samozřejmě knedlo, vepřo, zelo nebo svíčková na smetaně.
Určitě bych do tohoto výběru zařadil ještě pečenou kachnu.

Petrova kuřecí rolka
. Vykostím kuřecí maso a zbavím se i nevhodných šlach
. Rozdrceným česnekem potřu maso
. Naplním plátky šunkou, ementálem, který masu dodá takovou nasládlou chuť, dále dovnitř nakrájím trochu pórku a přidám tak jeden a půl olivy
. Dále maso zaroluji a propíchnu špejlí, aby drželo
. Znovu ho obalím šunkou a sýrem
. Rolku okořením klasickým kořením
. Na pánev dám trochu tuku a smažím rolku, aby se hezky zatáhla
. Když maso pustí šťávu, přidám smetanu

Podávám k tomu rýži nebo těstoviny. Díky všem ingrediencím se v tomto jídle mísí několik chutí. Pochopitelně je zde chuť česneku, také nasládlá chuť po ementálu, hořká po olivách.

5.9.2010 VSTUP DO DISKUSE 9
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Výroba - Výroba Ostatní zpracovatelé masa, ryb a příbuzní 12 500 Kč

Ostatní zpracovatelé masa, ryb a příbuzní pracovníci Zpracovatel/ka masa. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12500 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: Pozice: zpracovatel/ka masa, Jedná se o krátkodobé zaměstnání., Nástup: od 15.6.2018 do 14.9.2018 Mzda: 12 500,- Kč, Kontakt: Tomjaková Olga, tel.: 777 762 276, e-mail: adowsro@seznam.cz, Místo výkonu práce: ADOW s.r.o., provozovna Příbram, Jinecká č.p. 315, Příbram I. Pracoviště: Adow s.r.o., provozovna příbram, Jinecká, č.p. 315, 261 01 Příbram 1. Informace: Olga Tomjaková, +420 777 762 276.

Vzdělávání a školství - Vzdělávání a školství Učitel základní školy 26 020 Kč

Učitelé na 1. stupni základních škol Učitel/ka 1. stupně. Požadované vzdělání: vysokoškolské. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 26020 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Pozice: učitel/ka 1. stupně, Potřebná kvalifikace - učitelství pro 1. stupeň, Nástup: od 27.8.2018 Mzda: 26 020,- Kč, Kontakt: Mgr.Mašiková Alena, tel.: 318 623 506 , 773 694 677, dopoledne každý pracovní den, e-mail: zsbc@zsbc.cz, Místo výkonu práce: Základní škola, Bratří Čapků 279, Příbram 1. Pracoviště: Základní škola, Bratří Čapků, č.p. 279, 261 01 Příbram 1. Informace: Alena Mgr.Mašiková, +420 318 623 506,773 694 677.

Výroba - Výroba Seřizovači 22 000 Kč

Seřizovači a obsluha obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) Obraběči kovu. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 22000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Pozice: obraběči kovu, Požadujeme znalosti výkresové dokumentace, řidičské oprávnění - výhodou - skupina C, vysokozdvižné vozíky, pracovní plošiny, zkoušky svařování - výhodou - CO2, výhodou - vazačské, jeřábnické zkoušky, znalost práce na fréze, soustruhu, ohraňovacím lisu, Zaměstnanecké výhody: příspěvky na oběd, Nástup možný ihned. Mzda: od 22 000,- do 35 000,- Kč, práce přesčas s bonifikací 25/50/100%, Kontakt: Kovařík Jakub Ing., tel.: 604 847 608, e-mail: kovarik.jakub@technoing.cz, Tel. fyz. pracoviště: 318 533 981, Místo výkonu práce: KK T E CH N O I N G spol. s r.o. provozovna Dobříš, Rosovická č.p. 1896, Dobříš. Pracoviště: Kk t e ch n o i n g spol. s r.o. provozovna dobříš, Rosovická, č.p. 1896, 263 01 Dobříš. Informace: Jakub Kovařík, +420 604 847 608.

Administrativa - Administrativa Rozpočtáři specialisté 20 000 Kč

Rozpočtáři specialisté Přípraváři/rozpočtáři. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pozice: přípraváři/rozpočtáři, Středoškolské nebo vysokoškolské vzdělání se stavebním zaměřením, znalost projektové dokumentace, rozpočtování výhodou, příprava realizace stavebních prací, příprava podkladů pro výběrová řízení, řidičský průkaz sk. B., znalost práce na PC. Po zapracování je možný pracovní poměr na dobu neurčitou., Zaměstnanecké výhody: stravenky, prémie, Nástup možný ihned na dobu určitou do 31.12.2018, Mzda: 20 000,- až 30 000,- Kč, Kontakt: Rajlová Petra, tel.: 318 627 705, e-mail: staveko@staveko.pb.cz, Místo výkonu práce: STAVEKO,spol. s r.o., Zdabořská č.p. 24, Příbram V-Zdaboř, Příbram 1. Pracoviště: Staveko,spol. s r.o., Zdabořská, č.p. 24, 261 01 Příbram 1. Informace: Petra Rajlová, +420 318 627 705.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

V Kosově Hoře nese park jméno velitele čs. bombardovací peruti
93

OBRAZEM: V Kosově Hoře nese park jméno velitele čs. bombardovací peruti

Protesty v Nymburce při jednání sjezdu komunistů a maškarní průvod.
133

Proti Zemanovi a komunistům protestovaly stovky lidí

Velké dějiny i jejich podpis v regionu. To nabízí kladenská výstava

Střední Čechy - Originální kolekci připomínající působení legionářů v období první světové války dokázalo nabídnout zájemcům o historii naší moderní státnosti Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně, které ve čtvrtek přivítalo první návštěvníky rozsáhlé výstavy nazvané Než vznikla republika. 

V kauze policejních nákupů si svědci pochybení nevšimli

Střední Čechy - Jakékoli čachry kolem veřejných zakázek nezaznamenal, stejně jako to, že by se koncem roku nakupovaly zbytečnosti jenom proto, aby se podařilo utratit všechny peníze, které jsou k dispozici. To ve čtvrtek u Městského soudu v Praze řekl zástupce vedoucího odboru správy majetku středočeské policie Miroslav Šťovíček.

Bodovačka v Kyjově přinesla Martinu Boubalovi třetí placku!

Kyjov - Když se daří, tak se daří! Příbramský cyklista Martin Boubal opět potvrdil svou současnou skvělou formu. Po zisku stříbrné medaile v soběslavské bodovačce a triumfu v první závodu Giant ligy v Plzni, si zkušený jezdce připsal již třetí umístění na stupních vítězů v řadě, když v bodovacím závodě na trati v Kyjově dojel druhý.

Český skokový pohár odstartoval v Martinicích

Martinice - Stalo se již tradicí, že pokud to počasí dovolí, začíná parkurová sezona v jezdeckém areálu v Martinicích u Březnice. Výjimkou není ani letošní sedmnáctý ročník, jehož první díl odstartoval už ve čtvrtek a potrvá až do neděle.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT