VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V jídle vsázím na jistotu, říká Petr Větrovský

Příbram – /ROZHOVOR/ Marketingový ředitel 1.FK Příbram Petr Větrovský dodnes vzpomíná, jak mu babička smažila obalený celer. Nikdo na světě to prý neumí tak, jako ona. Ale maminka a manželka, dvě nejdůležitější ženy jeho života, se prý o jeho stravování starají velice dobře. Vzhledem k časovému vytížení už Petr Větrovský nemá na kuchařské experimenty příliš mnoho času, ale když jak se říká dům něco dá, pokaždé se jeho kulinářský výtvor dá s chutí sníst.

5.9.2010 9
SDÍLEJ:

Petr Větrovský si vybírá suroviny, aby si mohl uvařit jídlo dle vlastního receptuFoto: Robert Nusl

Kdy jste začal s vařením?

Své první jídlo jsem uvařil zhruba ve třinácti letech. Byl jsem tehdy doma s nemocnými průduškami, rodiče byli v práci, tak jsem si chtěl zkusit sám něco uvařit. Zároveň jsem tím chtěl překvapit i svojí mamku. Vařil jsem přírodně kuřecí maso s rýží.

Co maminka říkala na výsledek vaší kuchařské premiéry?

Byla nadšená a pochválila mě. Ostatně ona mne chválila celý život. Dokonce za mě uklidila i kuchyň, což mě skutečně nebavilo. Tento první pokus mě vlastně nabudil, abych se pokoušel vařit dále.

Ještě k tomu úklidu. Zůstala vám neláska k mytí nádobí a úklidu kuchyně?

Musím říci, že postupem času a také s přibývajícími roky jsem i to nádobí začal uklízet a nyní když už něco uvařím, tak potom po sobě i uklidím.

Co vám vaření přináší? A nemyslím tím plný žaludek.

Největší odměnou je pro mě asi fakt, že mnou uvařené jídlo někomu chutná.

Pomáháte v kuchyni své partnerce nebo jste to hodil pouze na ní?

Přiznávám, že o kuchyň se stará moje žena Libuška, která se snaží tak, jako se snažila maminka a já jí za to děkuji. Upřímně řečeno se jí to daří. Vždycky když přijdu z práce, má pro mě něco dobrého. Jednou za čas se kuchyně ujmu i já, tedy když mi to čas a práce dovolí a snažím se připravit také něco dobrého.

Vaše práce se bezprostředně týká vrcholového fotbalu. Můžete stručně popsat náplň vašeho pracovního dne?

Moje náplň je hrozně různorodá, protože se starám o finanční stránku klubu, sponzory, propagaci a image klubu, a tak dále. Záleží na tom, co mám zrovna ten den na starosti. Například dnes už jsem měl čtyři důležité schůzky, s vámi je to pátá a ještě mám v plánu jednu večer. Je to jak kdy. Někdy dělám do čtyř, někdy i do půlnoci.

Když dorazíte večer domů, nacpete se?

Snažím se sám sebe trochu hlídat, protože, když jsem se někdy takhle nacpal, kila začala přibývat. V současné době se snažím jíst každé tři hodiny. To se mi zdárně daří i kvůli svačinám od mé manželky. Pravda je, že někdy také vynechám, pak hrozí, že se nacpu. Nejvíce jsem na sebe naštvaný, když se nacpu večer u televize.

Zahrajete si také někdy fotbal?

Tak fotbal jsem hrál od malička, ale dotáhl jsem to pouze na regionální úroveň. Asi i proto, že jsem neměl dostatek talentu a k tomu ještě astma. Měl jsem vždycky sen, že se budu živit fotbalem, a ten se mi nepřímo splnil. Ovšem pokud mám příležitost, rád si fotbal stále zahraji. Někdy hraji se starou gardou, kam sice věkově ještě nepatřím, ale výkonnostně jsem častokrát horší než oni. Přesto, že mi to nějak extra nejde, láska k tomuto sportu vítězí.

Babičky bývají pověstné svým vařením. Zaujala vás vaše babička některým svým jídlem?

Moje babička vždycky vařila obalovaný celer s bramborovou kaší a musím říct, že ona to uměla nejlépe ze všech. Snad se nikoho nedotknu, když řeknu, že celer s bramborovou kaší je od mojí babičky nejlepší. Já jsem si pokaždé tak dvakrát, třikrát přidal. Měla na to takovou dřevěnou obracečku, na kterou vždycky vzpomínám, když toto jídlo vidím a zároveň se mi vybaví moje babička, jak stojí u plotny. To mi připomíná, že za ní budu muset zajít a poprosit jí, aby toto jídlo ještě jednou udělala.

Potrpíte si na novinky nebo raději preferujete klasiku?

Já si na novinky moc nepotrpím, protože k tomu mám vždy takovou nedůvěru. Prostě jsem pověstný tím, že když mi v restauraci chutná jedno jídlo, tak jsem schopen si ho tam dávat kdykoliv tam přijdu. Zrovna včera si ze mě dělala servírka v jedné restauraci srandu, že si u nich dávám pořád jedno jídlo, ale když jdu na něco dobrého a chutná mi to, tak proč ne. Mám rád jistotu.

Máte nějaké zvláště oblíbené maso?

Ano mám. Moje nejoblíbenější maso je kuřecí.

Jak přistupujete k zahraniční kuchyni?

Tak zahraniční kuchyni jsem párkrát vyzkoušel. Ať už na zahraničních cestách či dovolených. Možná to bude znít jako klišé, ale musím říci, že mám nejraději českou kuchyni a je mi nejblíže. Česká kuchyně je pro mě právě ta jistota. Když není jiná možnost, zahraniční kuchyni ochutnám, ale že bych byl nadšen, to ne.

Jaké je podle vás typicky české jídlo?

Pro mě je typicky české jídlo samozřejmě knedlo, vepřo, zelo nebo svíčková na smetaně.
Určitě bych do tohoto výběru zařadil ještě pečenou kachnu.

Petrova kuřecí rolka
. Vykostím kuřecí maso a zbavím se i nevhodných šlach
. Rozdrceným česnekem potřu maso
. Naplním plátky šunkou, ementálem, který masu dodá takovou nasládlou chuť, dále dovnitř nakrájím trochu pórku a přidám tak jeden a půl olivy
. Dále maso zaroluji a propíchnu špejlí, aby drželo
. Znovu ho obalím šunkou a sýrem
. Rolku okořením klasickým kořením
. Na pánev dám trochu tuku a smažím rolku, aby se hezky zatáhla
. Když maso pustí šťávu, přidám smetanu

Podávám k tomu rýži nebo těstoviny. Díky všem ingrediencím se v tomto jídle mísí několik chutí. Pochopitelně je zde chuť česneku, také nasládlá chuť po ementálu, hořká po olivách.

5.9.2010 VSTUP DO DISKUSE 9
SDÍLEJ:

SERVIS

Řemeslné práce - Řemeslné práce Svářeč 23 000 Kč Svářeči Svářeči kovů CO2. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 23000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pozice: svářeči kovů CO2, Požadavky:, vyučení, případně zaučíme, Možnost vykonávat přesčasy, případně práce v SO a NE, ostatní dohodou., Nástup možný dle dohody. Mzda: 23 000,- až 30 000,- Kč, případně dohodou., Kontakt:Holobrada Jaroslav, tel.: 602 145 094 Po - pá 6:00 - 14:00 hod., Místo výkonu práce:ZETECH a.s. provoz STARÁ HUŤ, Dělnická č.p. 5, Stará Huť u Dobříše. Pracoviště: Zetech a.s. provoz stará huť, Dělnická, č.p. 5, 262 02 Stará Huť u Dobříše. Informace: Jaroslav Holobrada, +420 602 145 094. Výroba - Výroba Seřizovači 18 000 Kč Seřizovači a obsluha obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) Obsluha svařovacích robotů/lisů. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 24000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Pozice: obsluha svařovacích robotů/lisů, OC, Požadujeme: pracovitost, spolehlivost, flexibilitu, manuální zručnost, pečlivost, Nabízíme: dobré platové podmínky, 5 týdnů dovolené, 13. plat, výkonnostní prémie, příspěvek na stravování, smlouvu na dobu neurčitou, Nástup možný ihned. Mzda: 18 000,- až 24 000,- Kč, Kontakt: Novotná Zuzana, tel.: 724 900 914, e-mail: zuzana.novotna83@gmail.com, i osobně, Místo výkonu práce: DUVE ČR, s.r.o., Dělostřelecká č.p. 368, Příbram I. Pracoviště: Duve čr, s.r.o., Dělostřelecká, č.p. 368, 261 01 Příbram 1. Informace: Zuzana Novotná, +420 724 900 914. Výroba - Výroba Seřizovači 25 000 Kč Seřizovači a obsluha ostatních obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) Vedoucí směny. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 27000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Pozice: vedoucí směny, OC, Požadavky:, pracovitost, spolehlivost, komunikativnost, technickou zdatnost, organizační schopnosti, praxi na obdobné pozici výhodou, zkušenosti s vedením lidí, průkaz na obsluhu VZV, zkušenost se seřizováním robotů, orientace ve výkresové dokumentaci výhodou, svářečský průkaz výhodou, Zaměstnanecké výhody:, dobré platové podmínky, 5 týdnů dovolené, 13. plat, výkonnostní prémie, příspěvek na stravování, smlouvu na dobu neurčitou, Nástup od 15.10.2018. Mzda: 25 000,- až 27 000,- Kč, Kontakt:Novotná Zuzana, tel.: 724 900 914, e-mail: zuzana.novotna83@gmail.com, i osobně, Místo výkonu práce:DUVE ČR, s.r.o., Dělostřelecká č.p. 368, Příbram I. Pracoviště: Duve čr, s.r.o., Dělostřelecká, č.p. 368, 261 01 Příbram 1. Informace: Zuzana Novotná, +420 724 900 914. Výroba - Výroba Správci objektů 18 000 Kč Správci objektů Správci areálu Nový Rybník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pozice: správci areálu Nový Rybník, - zaměstnanec zabezpečuje provoz rekreačního areálu Nový Rybník , - zaměstnanec není oprávněn poskytovat ubytování nebo přebývání cizích osob v objektech , Nového Rybníka bez vědomí vedoucího provozu, - v průběhu rozvržené pracovní doby provádí průběžné kontroly celého areálu Nového , Rybníka tak, aby nedocházelo k poškozování majetku, a neoprávněné osoby vykazuje , z těchto prostor, vzniklé problémy řeší především s Městskou policií a Policií ČR, - zabezpečuje nahlášení větších poruch a poškození technickému manažerovi a vedoucímu , provozu, - zabezpečuje opatření související s hygienickými a bezpečnostními předpisy pro provozování , rekreačního zařízení tohoto typu, - zajišťuje běžnou údržbu, pořádek, čistotu a dohled v areálu střediska NR - , - provádí stavební práce, natěračské práce, strojní práce, drobné instalatérské práce, včetně , malých oprav, - zabezpečuje provoz rekreačního areálu pro koupání veřejnosti - první pomoc a přivolání , záchranné služby , - zajišťuje diagnostiku závad a jejich řešení probírá s technickým manažerem NR, - provádí úklid sněhu v zimním období, - po dohodě s technickým manažerem plánuje zajištění potřebných oprav, - provádí opravy laviček, dětských hřišť, skluzavky a dalšího vybavení rekreačního areálu NR, - provádí prořezy, výřezy dřevin a náletů v areálu a jejich stahování a nakládání , - provádí vysekávání, hrabání a nakládání trávy v areálu, - zajišťuje úklid a udržování čistoty v areálu a na jednotlivých zařízeních na středisku NR , v sezóně i mimo sezónu v souladu s hygienickými předpisy platnými pro rekreační zařízení, - provádí běžné opravy a údržbu strojů a zařízení na středisku NR, - účastní se pravidelně předepsaných školení, - podle pokynu vedoucího provozu NR vykonává další práci, pro které splňuje kvalifikační , požadavky, - dbá na dodržování platných předpisů o bezpečnosti práce, protipožární ochraně, hygieně , práce a ostatních předpisů souvisejících s vykonanou prací. Pravidelně se zúčastňuje , předepsaných školení, Zaměstnanecké výhody: stravenky, 5 týdnů dovolené, volný vstup do středisek SZM, ubytování , Nástup možný ihned na dobu určitou do 30.9.2019. Mzda: 18 000,- až 20 000,- Kč, Kontakt: Trojan Petr, tel.: 601126006, e-mail: trojan@pb.cz, i osobně (areál Nového rybníka), Místo výkonu práce: Sportovní zařízení města Příbram, Legionářů č.p. 378, Příbram VII. Pracoviště: Sportovní zařízení města příbram, Legionářů, č.p. 378, 261 01 Příbram 1. Informace: Petr Trojan, +420 601 126 006.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Požár dodávky u Milína.
21

Požár dodávky s nábytkem hasiči krotili 40 minut

Fotbalisté Jablonce (netradičně v černém) zvládli utkání v Příbrami.
5

Příbram dostala od Jablonce kanára

Jan Starka: S Matouškovým odchodem jsme si poradili

Příbram - Se čtrnácti body a na desátém místě FORTUNA :LIGY trávili dnes končící reprezentační přestávku fotbalisté Příbrami. O své pocity z dosavadního průběhu nováčkovské sezony se v rozhovoru podělil statutární ředitel 1. FK Jan Starka.

U lékaře Středočeši platí víc než v Praze

Střední Čechy – Ceny služeb jsou smluvní – což ovšem nemá zhola nic společného s představou, že byste snad mohli umlouvat slevu – a tak se liší provozovnu od provozovny. Mohou se dokonce měnit i v průběhu roku. Přesto statistici dokážou určit průměrné hodnoty.

Soutěží pět alejí z kraje. Přibudou?

Střední Čechy – Motivace může být různá. Někdo si chce zasoutěžit o let balonem či novou zrcadlovku známé značky, jiný by prostě rád upozornil na atraktivní alej či stromořadí ze svého okolí. Jedněm i druhým Jiří Kaňa z pořádající organizace Arnika připomíná - na nominování své favoritky do osmého ročníku ankety Alej roku už zbývá čas jen do konce října.

Město opět poskytne finance z Fondu zápůjček

Příbram - Město vyhlašuje v letošním roce již čtvrté výběrové řízení na zápůjčky z Fondu zápůjček města Příbram (FOZ). Lhůta pro podávání žádostí je stanovena do pátku 9. listopadu, výběrové řízení podaných žádostí proběhne v pondělí 12. listopadu. Z fondu si občané mohou žádat o zápůjčku na vnitřní i vnější úpravy staveb pro bydlení.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT