VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V jídle vsázím na jistotu, říká Petr Větrovský

Příbram – /ROZHOVOR/ Marketingový ředitel 1.FK Příbram Petr Větrovský dodnes vzpomíná, jak mu babička smažila obalený celer. Nikdo na světě to prý neumí tak, jako ona. Ale maminka a manželka, dvě nejdůležitější ženy jeho života, se prý o jeho stravování starají velice dobře. Vzhledem k časovému vytížení už Petr Větrovský nemá na kuchařské experimenty příliš mnoho času, ale když jak se říká dům něco dá, pokaždé se jeho kulinářský výtvor dá s chutí sníst.

5.9.2010 9
SDÍLEJ:

Petr Větrovský si vybírá suroviny, aby si mohl uvařit jídlo dle vlastního receptuFoto: Robert Nusl

Kdy jste začal s vařením?

Své první jídlo jsem uvařil zhruba ve třinácti letech. Byl jsem tehdy doma s nemocnými průduškami, rodiče byli v práci, tak jsem si chtěl zkusit sám něco uvařit. Zároveň jsem tím chtěl překvapit i svojí mamku. Vařil jsem přírodně kuřecí maso s rýží.

Co maminka říkala na výsledek vaší kuchařské premiéry?

Byla nadšená a pochválila mě. Ostatně ona mne chválila celý život. Dokonce za mě uklidila i kuchyň, což mě skutečně nebavilo. Tento první pokus mě vlastně nabudil, abych se pokoušel vařit dále.

Ještě k tomu úklidu. Zůstala vám neláska k mytí nádobí a úklidu kuchyně?

Musím říci, že postupem času a také s přibývajícími roky jsem i to nádobí začal uklízet a nyní když už něco uvařím, tak potom po sobě i uklidím.

Co vám vaření přináší? A nemyslím tím plný žaludek.

Největší odměnou je pro mě asi fakt, že mnou uvařené jídlo někomu chutná.

Pomáháte v kuchyni své partnerce nebo jste to hodil pouze na ní?

Přiznávám, že o kuchyň se stará moje žena Libuška, která se snaží tak, jako se snažila maminka a já jí za to děkuji. Upřímně řečeno se jí to daří. Vždycky když přijdu z práce, má pro mě něco dobrého. Jednou za čas se kuchyně ujmu i já, tedy když mi to čas a práce dovolí a snažím se připravit také něco dobrého.

Vaše práce se bezprostředně týká vrcholového fotbalu. Můžete stručně popsat náplň vašeho pracovního dne?

Moje náplň je hrozně různorodá, protože se starám o finanční stránku klubu, sponzory, propagaci a image klubu, a tak dále. Záleží na tom, co mám zrovna ten den na starosti. Například dnes už jsem měl čtyři důležité schůzky, s vámi je to pátá a ještě mám v plánu jednu večer. Je to jak kdy. Někdy dělám do čtyř, někdy i do půlnoci.

Když dorazíte večer domů, nacpete se?

Snažím se sám sebe trochu hlídat, protože, když jsem se někdy takhle nacpal, kila začala přibývat. V současné době se snažím jíst každé tři hodiny. To se mi zdárně daří i kvůli svačinám od mé manželky. Pravda je, že někdy také vynechám, pak hrozí, že se nacpu. Nejvíce jsem na sebe naštvaný, když se nacpu večer u televize.

Zahrajete si také někdy fotbal?

Tak fotbal jsem hrál od malička, ale dotáhl jsem to pouze na regionální úroveň. Asi i proto, že jsem neměl dostatek talentu a k tomu ještě astma. Měl jsem vždycky sen, že se budu živit fotbalem, a ten se mi nepřímo splnil. Ovšem pokud mám příležitost, rád si fotbal stále zahraji. Někdy hraji se starou gardou, kam sice věkově ještě nepatřím, ale výkonnostně jsem častokrát horší než oni. Přesto, že mi to nějak extra nejde, láska k tomuto sportu vítězí.

Babičky bývají pověstné svým vařením. Zaujala vás vaše babička některým svým jídlem?

Moje babička vždycky vařila obalovaný celer s bramborovou kaší a musím říct, že ona to uměla nejlépe ze všech. Snad se nikoho nedotknu, když řeknu, že celer s bramborovou kaší je od mojí babičky nejlepší. Já jsem si pokaždé tak dvakrát, třikrát přidal. Měla na to takovou dřevěnou obracečku, na kterou vždycky vzpomínám, když toto jídlo vidím a zároveň se mi vybaví moje babička, jak stojí u plotny. To mi připomíná, že za ní budu muset zajít a poprosit jí, aby toto jídlo ještě jednou udělala.

Potrpíte si na novinky nebo raději preferujete klasiku?

Já si na novinky moc nepotrpím, protože k tomu mám vždy takovou nedůvěru. Prostě jsem pověstný tím, že když mi v restauraci chutná jedno jídlo, tak jsem schopen si ho tam dávat kdykoliv tam přijdu. Zrovna včera si ze mě dělala servírka v jedné restauraci srandu, že si u nich dávám pořád jedno jídlo, ale když jdu na něco dobrého a chutná mi to, tak proč ne. Mám rád jistotu.

Máte nějaké zvláště oblíbené maso?

Ano mám. Moje nejoblíbenější maso je kuřecí.

Jak přistupujete k zahraniční kuchyni?

Tak zahraniční kuchyni jsem párkrát vyzkoušel. Ať už na zahraničních cestách či dovolených. Možná to bude znít jako klišé, ale musím říci, že mám nejraději českou kuchyni a je mi nejblíže. Česká kuchyně je pro mě právě ta jistota. Když není jiná možnost, zahraniční kuchyni ochutnám, ale že bych byl nadšen, to ne.

Jaké je podle vás typicky české jídlo?

Pro mě je typicky české jídlo samozřejmě knedlo, vepřo, zelo nebo svíčková na smetaně.
Určitě bych do tohoto výběru zařadil ještě pečenou kachnu.

Petrova kuřecí rolka
. Vykostím kuřecí maso a zbavím se i nevhodných šlach
. Rozdrceným česnekem potřu maso
. Naplním plátky šunkou, ementálem, který masu dodá takovou nasládlou chuť, dále dovnitř nakrájím trochu pórku a přidám tak jeden a půl olivy
. Dále maso zaroluji a propíchnu špejlí, aby drželo
. Znovu ho obalím šunkou a sýrem
. Rolku okořením klasickým kořením
. Na pánev dám trochu tuku a smažím rolku, aby se hezky zatáhla
. Když maso pustí šťávu, přidám smetanu

Podávám k tomu rýži nebo těstoviny. Díky všem ingrediencím se v tomto jídle mísí několik chutí. Pochopitelně je zde chuť česneku, také nasládlá chuť po ementálu, hořká po olivách.

5.9.2010 VSTUP DO DISKUSE 9
SDÍLEJ:

SERVIS

Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 27 000 Kč

Chovatelé a ošetřovatelé skotu, koz a ovcí Ošetřovatelé skotu a stájníci. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 27000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pozice: ošetřovatelé skotu a stájníci, Požadujeme řidičský průkaz sk. B, T, kladný vztah ke zvířatům a základní znalost ošetřování zvířat - skotu., Zaměstnanecké výhody: sleva na obědy v družstevní jídelně, poskytnutí pracovních oděvů, dovolená 25 dní, Nástup: od 1.8.2018 na dobu neurčitou. Mzda: 27 000,- Kč, Kontakt: Dammerová Květoslava, tel.: 606 238 213 - pracovní dny od 7:00 do 15:45 hod., Místo výkonu práce: VÝROBNĚ OBCHODNÍ DRUŽSTVO HVOŽĎANY, Hvožďany č.p. 56, 262 44 Hvožďany. Pracoviště: Výrobně obchodní družstvo hvožďany, 262 44 Hvožďany. Informace: Květoslava Dammerová, +420 606 238 213.

Ochrana a ostraha - Ochrana a ostraha Vrátný 15 000 Kč

Vrátní Vrátní - noční hlídači. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pozice: vrátní - noční hlídači, Náplň práce:, hlídání objektu, úklid areálu, mytí aut, menší údržby a opravy, sekání trávy v areálu, , Požadavky:, uvítáme ŘP skupiny B, Zaměstnanecké výhody:, 5 týdnů dovolené, zvýhodněné firemní stravování 30,- Kč oběd, zázemí stabilní společnosti s dlouholetou tradicí, moderní čisté prostředí, více práce placené navíc, Nástup možný ihned. Mzda: 15 000,- Kč, Kontakt:Braunová Lucie DiS., tel.: 318 493 760 od 8:00 do 14:00 hod., e-mail: braunova.lucie@pbtisk.cz, Místo výkonu práce:PBtisk a.s., Dělostřelecká č.p. 344, Příbram I. Pracoviště: Pbtisk a.s., Dělostřelecká, č.p. 344, 261 01 Příbram 1. Informace: Lucie Braunová, +420 318 493 760.

Zdravotnictví - Zdravotnictví Pracovníci přímé obslužné péče v 21 230 Kč

Pracovníci v oblasti osobních služeb jinde neuvedení Provozní pracovníci stravování a výživy. Požadované vzdělání: úsv. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 21230 kč, mzda max. 29350 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pozice: provozní pracovníci stravování a výživy, Požadujeme praxi v oboru. Mzda dle praxe., Zaměstnanecké výhody: podnikové stravování, příspěvek na stravu, delší řádná dovolená, rekreační zařízení VS ČR, příspěvky z FKSP (na penzijní pojištění), Nástup: od 1.9.2018 na dobu určitou. Mzda: 21 230,- až 29 350,- Kč, Kontakt: Popík Jaroslav Bc., tel.: 318 656 320, 602 622 182 - kdykoliv, e-mail: jpopik@vez.pbr.justice.cz , Místo výkonu práce: Vězeňská služba České republiky - věznice PŘÍBRAM, Bytíz, 261 01 Příbram 1. Pracoviště: Vězeňská služba české republiky - věznice příbram, 261 01 Příbram 1. Informace: Jaroslav Popík, +420 318 656 320,602 622 182.

Administrativa - Pracovníci vnitřní poštovní služby Pracovníci 17 000 Kč

Pracovníci vnitřní poštovní služby Pracovníci vnitřní služby. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 19000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Pozice: pracovníci vnitřní služby, Co bude Vaší náplní práce?, - příprava zásilek do firem a domácností (nakládka/vykládka/třídění a manipulace), - zpracování přijatých zásilek (jejich skenování a zadávání do IS), - pracovat budete ve směnném provozu, Co byste měl mít?, - SŠ vzdělání s výučním listem , - odolnost vůči stresu a fyzické zátěži, - aktivní přístup k zadaným úkolům a k jejich plnění v požadované kvalitě, - spolehlivost a pečlivost, Proč pracovat právě u nás?, - Náborový příspěvek 15 000 Kč, při nástupu do 31.7. 2018, - Naučíme Vás vše, co budete k práci u nás potřebovat., - Dostanete pracovní smlouvu a jistotu pravidelného výdělku s výplatou na den přesně., - Díky 37,5hodinové pracovní době Vám zbyde čas i pro Vás nebo pro rodinu., - Volno si užijete i o 5týdenní dovolené., - Máme pro Vás i další benefity (stravenky v hodnotě 70 Kč, ubytování ve firemních rekreačních zařízeních, příspěvky na dovolenou a dětské tábory, volno pro rodiče, aj.)., Nástup možný ihned do 30.6.2019 (sml. na 1 rok). Mzda: 17 000,- až 19 000,- Kč, Kontakt: Procházková Romana Ing., tel.: 954 401 416, e-mail: prochazkova.romana@cpost.cz, Místo výkonu práce: ČESKÁ POŠTA, státní podnik Depo Příbram, Zdabořská č.p. 494, Příbram V-Zdaboř. Pracoviště: Česká pošta, státní podnik depo příbram, Zdabořská, č.p. 494, 261 01 Příbram 1. Informace: Romana Procházková, +420 954 401 416.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Koupání, ilustrační foto.

Venkovnímu koupání přeje nejen počasí, ale i kvalita vody

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve čtvrtfinále MOL cupu vyřadili Baník Ostrava po penaltách.

Fotbalová sezona začíná! V ohni jsou tři želízka

Spalničky nedávají pokoj, onemocněl mladistvý

Střední Čechy – Onemocnění spalničkami ve středních Čechách stále nedalo pokoj. Po dvou nadějných týdnech, kdy pacienti nepřibývali, v pátek hygienici ohlásili další nový potvrzený výskyt onemocnění. Jde o mladistvého, který byl hospitalizován na infekčním oddělení.

Šel si zaplavat a už se nevrátil. Našli ho mrtvého

Višňová – Koupání v řece Berounce se stalo osudným pro osmapadesátiletého muže z Příbramska. Ve čtvrtek mezi 12 a 14 hodinou utonul poblíž kempu Višňová u Roztok na Rakovnicku. Podle námi zjištěných informací byl muž na Višňové se svojí rodinou. Krátce po poledni si šel zaplavat do řeky Berounky a už se nevrátil.

AKTUALIZOVÁNO

Ředitel středočeské záchranky složil funkci. Aby byl klid

Střední Čechy – Odcházím, i když jsem nevinen – je ale třeba, aby středočeští záchranáři měli klid na svou práci. Tak lze shrnout postoj dlouholetého ředitele Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Martina Houdka, který v pátek rezignoval na svou funkci.

Fotbalistům Příbrami fandí i na hejtmanství

Střední Čechy – Dresy za sváteční košile, v některých případech doplněné i sakem, vyměnila část členů týmu příbramských fotbalistů. Před začátkem nejvyšší soutěže si zástupci 1. FK Příbram odskočili ze hřiště do Prahy, kde na krajském úřadu převzali ocenění středočeských radních za postup do extraligy.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT