Exkurze do elektrárny a hráze Orlík pro skupiny probíhají celoročně, a to mezi 8. a 17. hodinou. V pátek tomu bude ale jinak, protože brána elektrárny Orlík se otevře až ve 21 hodin.

Proč navštívit právě tuto exkurzi nám za pořadatele říká Martin Slavík: „Noční exkurze je bezpochyby příjemný letní zážitek. V roušce tmy se monumentálnost stavby vodního díla ještě více vyrýsuje, noční osvětlení zdůrazní přednosti tohoto díla, a člověk si rázem uvědomí šikovnost a preciznost našich předků. Noční prohlídka je také obohacena o historii. Málokdo si dokáže představit život bez elektrického proudu, přičemž ještě před 60 lety to ve zdejším regionu bylo dost běžné."

Pořadatelé dále prozradili, že každý příchozí dostane drobný dárek a že exkurzi je ideální spojit s dobrou večeří v okolí či koupáním, které je v kempech v severní části Orlického jezera stále bez problémů.

Objednat si místa je velice jednoduché, stačí napsat e-mail na pisecko@email.cz nebo vytočit číslo 737506950. Bez předchozí rezervace není možné se noční exkurze zúčastnit. Pro zájemce z větších dálek není problém zprostředkovat výhodné ubytování. Noční prohlídka není vhodná pro méně mobilní osoby, kočárky a děti do 6 let.