Nejzajímavější příležitostí na Příbramsku, při které můžete letos volit, je celodenní běžecký závod Trailmaniacs kolem Slapské přehrady, a aby organizátoři umožnili závodníkům účast ve volbách, budou běžcům přímo v předem domluvené volební místnosti stopovat čas a z výsledného času běhu jim pak bude odečten.

Časová osa. Zdroj: Deník

„Určitě nechceme nikomu jakkoliv bránit, aby mohl odvolit a zároveň běžet tento slapský závod,“ říkají organizátoři. Letos již také ne-existuje nejmenší volební obec, kterou bylo území bývalého Vojenského újezdu Brdy. Tento nejrozsáhlejší, ale zároveň s počtem 29 voličů nejmenší obvod, zanikl se vznikem CHKO Brdy a voliči byli přiřazeni k obcím, do jejichž katastrů území připadlo.

Nejstarším sedlčanským tenistou je téměř 82letý Zbyněk Jetel.
Překročil osmdesátku, na kurtech bývá od jara do podzimu
U nemocnice vzniká 122 nových parkovacích míst.
Nové parkoviště uleví centru města

Do Poslanecké sněmovny se letos volí poměrným volebním systémem. Mandáty se rozdělí těm stranám, které na celostátní úrovni překročí hranici pěti procent z celkového počtu platných odevzda-ných hlasů ve volbách. Pro koalice pak platí určitá pravidla. Koalice dvou stran musí získat nejméně 10 procent hlasů a koalice tří stran jich musí získat nejméně 15 procent. 

Volby na Příbramsku. Zdroj: Deník