Muzikanti pro sebe a svoje příznivce od roku 1987 pořádají s pauzami setkání, při kterých v podání zní hudba 60. a 70. let. Společnou produkci plánují na sobotu 16. srpna. Zimní stadion se rozezní od 20 hodin a ztichne v nočních hodinách. Hned poté se musí odklidit veškerá aparatura. Dočasný parket, který je jevištěm i hledištěm zároveň, se musí uklidit, aby se během neděle 17. srpna mohlo začít s jeho přeměnou na ledovou plochu.

„Zimák" se jako sál pro poslech a hlavně pro tanec osvědčil,. Jak František Zeman, člen kapely Houbeles, připomněl, jde již o jedenácté „Setkání po letech". Muzikanti předtím vyzkoušeli více míst – v Kosově Hoře, ve Voračicích a v Sedlčanech dokonce několik.

Termín sedlčanské pouti, který na produkci volí, není nahodilý. „Víme, že na pouť se sjíždí k příbuzným řada našich příznivců, kteří se ze Sedlčan odstěhovali a bydlí různě po republice. Je to pro ně zároveň příležitost poslechnout si hudbu, kterou měli rádi," říká František Zeman. Poznamenal, že v letošním roce zřejmě budou mít Atlantic, Houbeles a Mix několik hudebních bloků a střídat se mají vždy po pěti až šesti skladbách.

Nad otázkou, jaká je osvědčená „pecka" skupiny Houbeles, nezaváhal: „Boty na jelena. Je to písnička, která je stará víc než čtyřicet let a pořád se líbí."

Členové bývalých kapel se nepotkávají jen při této veřejné produkci. „Pořádáme každoročně ještě malou soukromou sešlost," dodal. Připomněl, že kapela Houbeles, prožívala svůj zenit od roku 1970 do roku 1977.

Marie Břeňová