Kromě bezbariérového přístupu se také rozšíří hygienické zázemí. Po dokončení oprav by budova měla podle radnice sloužit jako občerstvení pro kolemjdoucí a uživatele plánované blízké inline dráhy a skateparku. Pracuje se také na rozšíření terasy a dojde k odstranění obou krbů.

Podle zadání bude budoucí Junior multifunkční s programem po celý týden. Plánuje se zapojení škol, pořádání přednášek, besed, promítání a podobně. „Ta budova bude úplně jiná. Půjde o totální rekonstrukci, budovu je potřeba odizolovat, aby se zabránilo vlhkosti, která tam je, musí se zateplit včetně střešní konstrukce, vzniknou tam nové místnosti, nové podium a podobně. Zůstane vlastně jen skelet a jinak v podstatě stavíme úplně novou budovu,“ vysvětlil příbramský starosta Jindřich Vařeka (ANO). Počítá se také s tím, že by klub měl být v provozu po celý týden a nikoli jen o víkendech, jak tomu bývalo v minulosti. Vybrat by si v programu měly téměř všechny věkové skupiny. 

Ilustrační foto.
Vánoční prázdniny skončily a už se blíží jarní

Někteří opoziční zastupitelé v čele s Petrem Karešem (Šance pro Příbram) ale kritizují záměry radnice. Vadí jim například výše částky, na kterou opravy vyjdou. Poslední nájemce podnikatel Martin Severa totiž městu navrhoval, že klub opraví za zhruba tři miliony a bez jeho uzavření pro veřejnost. Terčem kritiky je také navrhovaný široký záběr programu od škol po rockery, který podle Kareše půjde realizovat jen těžko. 

Podle radnice by se klub mohl pro veřejnost otevřít letos na jaře nebo nejpozději v létě. O tom, kdo bude po rekonstrukci Junior klub provozovat, ale zatím stále není jasno. 

Průvod v čele s Třemi králi prošel historickým centrem města.
OBRAZEM: Tři králové v Příbrami zahájili Tříkrálovou sbírku
Vloupání. Ilustrační foto.
Sklepy lákají zloděje, policie radí, jak je zabezpečit