K zraněnému cyklistovi v sobotu odpoledne vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Příbram společně s policisty a posádkami záchranné služby. 

"Zásah v místě bývalého vojenského výcvikového prostoru skýtá mnoho nebezpečí oproti standardním událostem. Zasahující se cestou ke zraněnému cyklistovi museli vypořádat s velmi špatným spojením, jak GSM síť, tak i digitální a analogová rádiová síť, úzkými příjezdovými cestami, na kterých se nevyhnou dvě protijedoucí vozidla, a v neposlední řadě i rizikem spojeným s nevybuchlou vojenskou municí," uvedl Jaroslav Gabriel, mluvčí středočeských hasičů.

Jezdci ve skateparku opět předvedli dechberoucí triky.
Stavba nového skateparku začne v létě


Pacient byl podle mluvčího při příjezdu hasičů na místo zásahu při vědomí, lékař vzhledem k podezření na poranění páteře na místo povolal vrtulník letecké záchranné služby z Plzně. Hasiči pomocí speciálních nosítek cyklistu zachránili a ve spolupráci se záchrannou službou pomohli transportovat na tři kilometry vzdálené letiště pod Hejlákem.

Cyklista podle policejní mluvčí Moniky Schindlové jel z prudkého kopce, zabrzdil a spadl do příkopu. Událost se stala na silnici Alianka u Bártova dubu.

"Operační středisko hasičů mezitím zprostředkovávalo a předávalo informace od velitele zásahu na operační střediska Policie ČR a Zdravotnické záchranné služby. Po odletu vrtulníku s pacientem a více než hodinovém náročném zásahu se všichni vrátili na své základny," dodal Jaroslav Gabriel.

Záchytka. Ilustrační foto.
Opilci dluží za pobyt na záchytce statisíce