Napodruhé se to ale už podařilo. Jedná se přitom o 13 obcí. Ve všech případech jde o menší obce s nejvýše několika stovkami obyvatel nebo i jen desítkami duší.

Třeba Bukovany na Příbramsku mají 82 stálých obyvatel a Vlkov na Českobudějovicku 28. O zvolení se v těchto vesnicích ucházejí buď místní sdružení nezávislých kandidátů, které mají mnohdy v názvu jméno obce, případně nezávislí kandidáti samostatně.

Volby. Ilustrační snímek.Například ve Slavníči na Havlíčkobrodsku se 48 obyvateli se budou o jejich hlasy ucházet hned tři sdružení nezávislých, a to Slavníč, Budoucnost Slavníče a Alternativa pro Slavníč.

I dodatečné volby tak potvrzují, že politické strany, které figurují v celostátní politice, kandidátky v takto malých obcích obvykle nestaví.

K hlasovacím urnám se tak vydají lidé v Osicích na Hradecku, v Srní na Klatovsku, Újezdu u Svatého Kříže na Rokycansku, v Bukovanech na Příbramsku, Petkovech a Prodašicích na Mladoboleslavsku, v Úhercích na Lounsku, V Lánech u Dašic na Pardubicku, ve Vísce u Jevíčka na Svitavsku, Vlkově na Českobudějovicku, Zadní Stříteži na Táborsku, v Růžené na Jihlavsku a ve Slavníči na Havlíčkobrodsku.

Ministerstvo vnitra již dříve stanovilo datum dodatečných komunálních voleb na 31. ledna.

Obce, kde se volby nekonaly, řídí ministerstvem vnitra jmenovaný správce.