„Budu bojovat za to, aby místo nábytku na zimním stadionu vzniklo sportovní zařízení, které tam patří. Máme několik investorů, kteří projevili zájem investovat do ochozu a chtějí tu vybudovat hokejové tréninkové centrum,“ uvedla příbramská místostarostka Alena Ženíšková s tím, že by ho mohly využívat i další sportovní kluby. Podle jejích slov prodejna nábytku blokuje například únikové východy.

Město si od záměru tréninkového centra slibuje větší zájem sportovců o zimní stadion, a to nejen přímo z Příbrami, ale i širšího okolí, včetně Prahy.

„Příbrami je velmi dobře dostupná i z pražského letiště,“ dodala Alena Ženíšková.

Ilustrační foto.
Nákup vánočního stromku se může prodražit

Své kroky, které vedení města letos ohledně zimního stadionu provedlo, zdůvodňuje mimo jiné i tím, že v současné době jedná o možnosti hokejového utkání české mužské hokejové reprezentace v Příbrami, která by se na zdejším ledě měla utkat se Švýcary. V polovině prosince na zimním stadionu sehrála několik mezinárodních utkání ženská hokejová reprezentace.

V rámci letošní rekonstrukce se stadion dočkal opravy a modernizace toalet pro veřejnost, dále došlo na rekonstrukci hokejových kabin. Obě stavby už jsou dokončené a plně slouží ke svým účelům.

Před dokončením je i celková výměna osvětlení. „Poté, co jsme rozsvítili pouze dvě první řady nových světel, si všichni uvědomili, že příbramští hokejisté hráli dosud skoro potmě,“ uvedla s úsměvem místostarostka.

Podle jejích slov zbyde novému vedení města po komunálních volbách v příštím roce ještě opravit střechu stadionu.

Archiválie v příbramském archivu.
Hledá se pozůstalost příbramského rodáka Pavla Liona