Deník pro vás proto provedl průzkum kde a za kolik zaparkujete ve větších středočeských městech. Nádavkem přidáváme pár tipů. kde můžete poblíž centra měst parkovat ještě pořád zcela zdarma.

PARKOVÁNÍ V PŘÍBRAMI JE VĚČNÉ TÉMA

V Příbrami postupně parkovacích míst přibývá, například u hřbitova Na Hvězdičce. „Obzvlášť v době, kdy se koná pohřeb, tak je o parkovací místa nouze. Je tu jen několik stání,“ podělila se o svou zkušenost už dříve Iva Dušková z Příbrami.

Její slova potvrdil i majitel místní pohřební služby Roman Vítek: „Většina lidí přijíždí na obřad auty, takže občas bývá problém místo najít. Snažíme se situaci řešit alespoň rezervací.“

Radnice proto nechala za víc než milion korun ze svého vybudovat parkoviště s třicítkou míst.

Oprava mostu na Skalce, který vede přes dálnici D4. Pod ním je uzavírka. Vyznačenou trasou i pro méně zkušené řidiče se dá docela dobře projet, jen je potřeba nechvátat a sledovat značení.
Stavba dálnice D4? Řidiči zažívají chaos

Parkování je problém také u příbramské nemocnice nebo v blízkosti škol či večer na sídlištích. V těchto místech lidé parkují i tam, kde se nesmí. Pohár trpělivosti například roky přetéká hasičům při zásazích nebo zkušebních jízdách na sídlišti Drkolnov.

Vyřešit situaci by měla dvě plánovaná záchytná parkoviště u březohorského hřbitova, která by měla neprůjezdné vnitrobloky uvolnit zhruba 50 místy. Nyní v době prázdnin je možné parkovat výjimečně i za divadlem, jehož zaměstnanci mají volno.

Vyřešit jednou provždy problém s parkováním v centru chce radnice stavbou parkovacího domu u nádraží. Stavba je navržena jako typ P+R (park and ride = zaparkuj a jeď). Objekt bude sloužit k parkování aut osob, které budou dále využívat hromadnou dopravu z autobusového terminálu, nebo sousedního vlakového nádraží.

Parkovací dům. Ilustrační foto.
Parkovací dům uleví lidem z okolních obcí

Novým systémem parkování si loni pomohla Dobříš. Mince nahradily lístky a míst přibylo. Z náměstí zmizely dosavadní parkomaty na mince s displejem. Nahradily je tři zcela nové přístroje vydávající parkovací lístky.

Ceny parkovného.Zdroj: Deník