"Pro nás to není uzavřená záležitost," uvedl Pikrt, podle nějž bude muset ředitel celou věc vysvětlit. Poukázal na to, že jde již o druhý závažný případ, který se stal za Holobradova vedení. Jeden z návštěvníků akvaparku si v minulosti na toboganu zlomil obě nohy, v dojezdovém bazénu totiž chyběla voda. Jaký další postup vůči řediteli radní zvolí, Pikrt nechtěl předjímat. Podle něj bude záležet i na tom, jak dopadne vyšetřování policie, která se případem zvýšené koncentrace chloru zabývá.

Holobrada řekl, že jej o postihu, který ho čeká, zatím nikdo neinformoval. "Slyším to od vás prvně. Ale určitě na to má zřizovatel právo," uvedl.
Plavecký trénink dětí musel být 14. listopadu předčasně ukončen. Účastníky škrábalo v krku a jedna dívka skončila v nemocnici s podezřením na otravu chlorem. Podle Holobrady šlo o zvýšený výskyt vázaného chloru, za nějž byl zodpovědný strojník. Viník byl podle Holobrady potrestán finančně a zároveň byl přeřazen na jinou práci.

Vedení města ale chce potrestat i Holobradu. Pikrtovi vadí zejména to, že zástupci radnice nebyli o případu okamžitě informováni a dozvěděli se o něm až od novináře. "To je naprosto nepřípustné a jeden krok už jsme udělali, když jsme schvalovali odměny ředitelům," řekl. Holobradu podle něj čeká znatelný finanční postih. O kolik peněz si pohorší, starosta nechtěl říci s tím, že tyto informace nejsou veřejné.

Podle otce hospitalizované dívky Radka Karnoše to nebylo poprvé, co plavecký klub ukončil trénink dřív, protože děti kašlaly. "Moje dcera to odnesla nejvíc, takže jsem se naštval a šel jsem to řešit," řekl ČTK už dříve Karnoš, jenž kvůli události podal trestní oznámení. Podle opozičního zastupitele Petra Kareše (Příbramáci pro Příbram) se situace opakovala ještě 18. listopadu, kdy měl po plavání potíže i jeho syn.

Podle Holobrady byl problém ve špatně vyměněné vodě. Poukázal na to, že chlor se ve vodě váže na dusíkaté látky, jako je pot nebo moč, a vytvoří se směs, která je pak cítit. Když je vázaného chloru ve vodě hodně, tak se jeho koncentrace snižuje UV lampami nebo praním vody. Tento postup byl podle ředitele zanedbán.

Hygienici koncentraci chloru v bazénu dvakrát ročně kontrolují a v minulosti zjistili jen mírná překročení, která lidem nepůsobila potíže.